Stoka
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MOTO KLUB IOHANNITES

Moto susret u obnovljenim klupskim prostorijama u Kukunjevcu

19.09.2021. 08:33 | 993 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

Moto klub Iohannites osnovan je prije osam godina, u rujnu 2013., a povodom njihova rođendana, koji se svake godine slavi uoči Dana Grada Lipika u klupskim prostorijama u Kukunjevcu, koje su obnovljene u sklopu projekta BUZ – Bajkeri u zajednici, 17. rujna je upriličen svojevrsni moto susret na kojem su se okupili zaljubljenici u motocikle pristigli gotovo iz čitave središnje Hrvatske, doznali smo od predsjednika lipičkog moto kluba Maria Miroslavića.

Zbog kišne i ružnog vremena, ove godine nije bilo moguće održati tradicionalni moto defile ulicama Lipika, međutim to nije spriječilo predstavnike prijateljskih moto klubova da dođu u Lipik, što je svakako potvrda da MK Iohannites ima prijatelje u brojnim dijelovima naše domovine, ali i šire.

Ime kluba proizlazi iz povijesnog viteškog reda Ivanovaca, a u spomen na njih žele oživjeti povijest i nastaviti plemenitost, druželjubivost i slogu. To je vidljivo i prema njihovoj afirmativnoj i aktivnoj ulozi u životu našeg grada. Tako su nedavno odnijeli i spomen ploču posvećenu civilnim žrtvama u Donjem Čagliću u Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini. Često organiziraju humanitarne akcije za pomoć onima kojima je potrebno, a sudjeluju i u raznovrsnim akcijama u koje organiziraju drugi moto klubovi.

 

FOTOGALERIJA