LIPIK test
delfin3
Medianno
Ljeto u Lipiku

Promocija streličarstva na Bazenima Lipik

12.07.2021. 08:44 | 414 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Grada Lipika i Streličarskog kluba „Kuna“ zainteresiranim kupačima i posjetiteljima kompleksa otvorenih bazena u Lipiku 11. srpnja održano je predstavljanje streličarskog sporta.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

U vidu promocije ovog atraktivnog sporta polaznici su na sportskim terenima lipičkih bazena imali priliku naučiti elementarna znanja o streličarstvu. Članovi SK „Kuna“ osvajači su brojnih medalja s državnih i međunarodnih natjecanja pa je ovo bila jedinstvena mogućnost, osim svladavanja osnovne vještine gađanja lukom i strijelom, saznati i nešto više o streličarskoj opremi, kategorijama kroz koje se streličarstvo odigrava te karakteristikama svake od njih pojedinačno. Među onima koji su se htjeli okušati u čarima ovoga sporta bilo je i polaznika šestomjesečnog osposobljavanja za programere umjetne inteligencije koji su se u našem gradu već udomaćili toliko da neki od njih i razmišljaju o ostanku.

Tijekom ljetne sezone na bazenima će se nastaviti održavati promocije sportskih sadržaja u suradnji s lokalnim klubovima.