delfin3
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
Večer Poezije i Emocija

Mihajla Marčetić pred brojnom publikom predstavila novu zbirku pjesama "Putnik"

20.10.2023. 09:40 | 1319 pregleda | Lifestyle

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca Hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici Pakrac 19. listopada održana je promocija zbirke "Putnik" autorice Mihajle Marčetić. Zaokupivši pažnju brojnih posjetitelja, ova večer bila je prigoda da se istakne njezin talenat i bogato pjesničko stvaralaštvo.

Piše:
Matija Kulhavi

"Putnik" je zbirka koja označava novo poglavlje u kreativnom putovanju pjesnikinje Mihajle Marčetić. Na samom događaju prisutni su mogli osjetiti duboku povezanost autorice s njenim djelom, jer, kako je sama istaknula, nazvala je zbirku po dvije pjesme - jednu je napisala 1994. godine, a drugu 2022. godine. Ova zbirka pjesama reflektira njen životni put i transformaciju kroz godine, prikazujući različite aspekte njezina stvaralaštva i razmišljanja.

Na predstavljanju su sudjelovale ključne osobe u stvaranju i promociji ove zbirke, uključujući samu autoricu te Moniku Lucić Fider, ravnateljicu Gradske knjižnice Pakrac. Također, stihove iz zbirke "Putnik" interpretirale su pjesnikinje Senka Slivar i Andrea Bervida, dajući dodatnu dimenziju čarima poezije i prenoseći emocije prisutnima.

Opis nije dostupan.

Glazbenu podlogu događaju pružili su talentirani učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, Mihael Vukmanović, učenik 5. razreda gitare te Nikolina Rogić, učenica 4. razreda harmonike. Njihova izvedba dodatno je obogatila atmosferu večeri, stvarajući poseban ambijent koji je istinski pridonio doživljaju poezije.

Opis nije dostupan.

Ovo kulturno događanje istaknulo je važnost umjetnosti i kulture u lokalnoj zajednici. Zbirka "Putnik" Mihajle Marčetić svakako će ostati duboko urezana u srcima čitatelja, a autorica je još jednom potvrdila svoju ulogu kao izvanredna pjesnikinja koja uspješno prenosi svoje misli i osjećaje kroz poeziju.


LIRA ispod članka