Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
FRANCIŠKOVO

Slavonski doručak kao uvertira u Ajvar fest i Fišijadu u Lipiku

30.09.2023. 09:56 | 2599 pregleda | Lifestyle

Tijekom jutarnjih sati započeo je Slavonski doručak kao svojevrsna uvertira u nadaleko poznate lipičke manifestacije  Ajvar fest i Fišijadu, koje će se tijekom dana održati u lipičkom perivoju.

Piše:
Matija Kulhavi

Ajvar fest je započeo oko 9 sati okupljanjem natjecatelja, zaljubljenika u ajvar i podjelom namirnica. U tijeku je kuhanje ajvara, a najbolji će ajvari biti nagrađeni. Kuhanje će trajati do 15 sati nakon čega slijedi ocjenjivanje, a u 16 sati slijedi proglašenje pobjednika.  Osim natjecateljskog dijela organiziran je i Jesenski sajam na kojem sudjeluju brojni izlagači koji posjetiteljima nude raznolike proizvode i usluge.

Organiziran je i drugi Slavonski doručak u Lipiku, kajgana pripremljena od 500 jaja koju su pripremili članovi Mjesnog odbora Lipik, na čelu sa chefom Alenom Tutićem, glavnim kuharom Toplica Lipik.

Tradicionalna Fišijada započinje u 13 sati, a na natjecanje se prijavilo više od 70 natjecatelja iz svih dijelova središnje Hrvatske. Svečano proglašenje pobjednika očekuje se u 17 sati.

Već od 12 sati, članovi City banda preuzimaju pozornicu i pobrinut će se za glazbenu atmosferu koja će pratiti događanja. Gradski besplatni fiš za posjetitelje bit će posluživan od 13:30 sati, pružajući priliku da se okusi autentična gastronomska čarolija. Za ljubitelje "sportskog ribolova", lov u mutnom počinje u 14 sati i obećava uzbuđenje i izazov.

Tijekom cijelog dana, posjetitelji će imati priliku za razne aktivnosti i zabavu. Moći će se provozati kočijom Državne ergele Lipik ili se opustiti na turističkom vlakiću. Za one koji vole konje, Kasački klub Diamant nudi priliku za jahanje na svojim prekrasnim konjima. Štoviše, cjelodnevna ugostiteljska ponuda zadovoljit će sva nepca, a najmlađi će uživati u lunaparku i raznim zabavama.

Za one znatiželjne, postoji prilika za organizirano razgledavanje Tvornice Studenac zahvaljujući "Danu otvorenih vrata" koji će biti održan od 12 do 17 sati. Vlakić će voziti posjetitelje od zgrade Gradske uprave prema Studencu svaki puni sat.

Pred nama je dan pun zabave, okusa i doživljaja, a vrhunac nas očekuje u 20 sati kad nastupa započinje koncert popularnog pjevača Mate Bulića. Lipik vas čeka!

FOTOGALERIJA

(Foto: Matija Kulhavi, Dinko Kliček / Compas.hr)

Toplice Lipik_640x200_tekst