LIRA okomiti
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
MJESEC HRVATSKE KNJIGE U LIPIKU

Ekipa „Daruvarski susreti“ pobjednik je Pub kviza općeg znanja s pojačanim pitanjima iz književnosti

19.11.2022. 11:13 | 1761 pregleda | Lifestyle

Kao što i sam naslov kaže, ekipa „Daruvarski susreti“ pobijedila je na Pub kvizu općeg znanja s pojačanim pitanjima iz književnosti koji je u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik održan u četvrtak, 17. studenog u ugodnom prostoru lipičkog Multikulturalnog centra.

Piše:
Matija Kulhavi

Kviz je održan u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se protekli mjesec održavao u Gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik, a u natjecanju je sudjelovalo devet ekipa (Daruvarski, susreti, početnici, Prvi pokušaj, Rila, Wee free man, Family, Olovke iz Ikee, Amelie, Gimza) od kojih je svaka imala 3 do 6 članova. Sastav ekipa uglavnom su činili već poznati kvizomani s područja Lipika i Pakraca, ali i Daruvara i Končanice, dok je pitanja osmislio Zlatko Kubalek Kuba.

Tematika kviza bila je raznovrsna, a autor se potrudio da svako pitanje ima određenu poveznicu s književnošću.

Nakon napete borbe tijekom tri kruga natjecanja u konačnici je pobijedila ekipa „Daruvarski susreti“. Na drugom mjestu našla se ekipa „Početnici“, dok je ekipa „Prvi pokušaj“ bila trećeplasirana.

Svi su oni nagrađeni i prigodnim nagradama, a ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lipik Jasna Molnar Kukić ovom je prigodom izjavila kako je ovogodišnji kviz pokazao da godine, iskustvo na kvizovima i pomanjkanje samopouzdanja nisu bitni, jer je znanje bilo na zavidnom nivou za nimalo laka pitanja.

Uz guštanje u craft pivu lokalne Pivovare Slavonica, većina natjecatelja se složila da s nestrpljenjem očekuju sljedeći kviz.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/