Delfin
Delfin
Medianno
17. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR LIPIK

Rezultati i stanje nakon prvog vikenda turnira

16.12.2019. 14:17 | 913 pregleda | Sport

Pred nekoliko stotina gledatelja koji su protekli vikend pohodili Školsku sportsku dvoranu OŠ Lipik odigrala su se prva tri dana 17. izdanja Božićnog malonogometnog turnira u Lipiku.

Piše:
Tomislav Ević

Ovaj tradicionalni lipički turnir već 17. godinu u nizu raste u svom opsegu, atraktivnosti i kvaliteti momčadi koje u njemu sudjeluju, a nakon njegovog otvorenja u petak 13. prosinca, subota i nedjelja donijele su pregršt atraktivne igre i pogodaka ali i nekih iznenađujućih i nepredviđenih okolnosti, no krenimo redom.

U subotu 14. prosinca na programu turnira bilo je predviđeno 5 susreta u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji, a prvi susret odigrao se između ekipa Pizzerie Palermo i CB Sport Zagreb u kojoj je zagrebačka ekipa nadjačana rezultatom 3:1.

Slijedila je utakmica između vrlo dobrih seniorskih ekipa Rizman d.o.o. i Jet Set - Public koja je naprasno prekinuta nakon što je bila potrebna hitna medicinska intervencija i hospitalizacija jednog člana ekipe Rizman d.o.o. Naime nakon jednog neugodnog sraza i pada, igrač je dobio epileptični napad nakon čega je utakmica prekinuta i preraspoređena na nedjeljni termin; naknadno smo dobili informaciju da je član Rizmanove ekipe zbrinut i da se oporavio.

Nakon ovih iznimno napetih i neizvjesnih scena turnir je nastavljen susretom veterana CB Sport Zagreb i CB Conversano iz Pakraca u kojoj su Zagrepčani popravili početni loš dojam protiv Pizzerie Palermo i nadjačali Pakračane rezultatom 2:0.

Iako se to po rezultatu ne bi na prvu moglo zaključiti susret koji je uslijedio pokazao je vrlo brzu i atraktivnu igru seniorskih ekipa Jet Set - Public-a i Elite Academy AŠ Sport Pakrac, a nakon vrlo izjednačenih i napetih 30 minuta pobjeda je s minimalnih 1:0 pripala ekipi Jet Set - Public.

Zadnja utakmica dana odigrala se u veteranskoj konkurenciji, a sučelile su se ekipe Pizzerie Palermo i Toplica Lipik. Palermo je krenuo bolje i došao do ranog vodstva koje su držali cijeli susret, no ekipa Toplica Lipik nije odustajala i u pretposljednjoj minuti susreta postižu treći zgoditak za rezultat 4:3. Nakon time out-a odlučuju se uvesti golmana igrača u pokušaju postizanja izjednačujućeg pogotka, no pritisak na protivnika nije urodio plodom i krajnji rezultat ostao je nepromijenjen.

FOTOGALERIJA: 17. MALONOGOMETNI TURNIR LIPIK 2019. SUBOTA 14. PROSINAC

U nedjelju 15. prosinca odigrano je 6 susreta isključivo u seniorskoj konkurenciji; početni susret odigrao se između ekipa CB Tržnica Lipik i Local Caffe & PZ Zrno, a nakon pola sata dosta izjednačene igre rezultat je bio jednako tako izjednačenih 1:1.

Više uzbuđenja publici je ponudio sljedeći susret Fitness Club Play-a i Jet Set - Public-a u kojoj je potonja ekipa pretrpjela visoki poraz, a vratar je čalk 6 puta vadio loptu iz vlastite mreže. Jet Set - Public ipak je uspio postići počasni pogodak za konačni rezultat 6:1.

Velik broj okupljenog gledateljstva uživao je u golijadi u narednom susretu ekipa Fast Food MiNiLu Daruvar i Ziegler Kutina u kojoj su Daruvarčani dosta slabijoj Kutinskoj ekipi mrežu tresli čak 11 puta, a kako je ekipa Zieglera bila jednako neučinkovita u napadu kao i u obrani krajnji rezultat bio je 11:0.

Dan prije prekinut susret momčadi Rizman d.o.o. i Jet Set - Public bio je sljedeći na rasporedu. Ekipa Rizman d.o.o. ušla je u susret posebno motivirana, te su konstantnim pritiskom i čvrstom i brzom igrom nadjačali protivnika ne dopustivši mu ikakvu ozbiljniju prijetnju i realizaciju svojih napada, a konačni rezultat dovoljno govori o jednostranosti utakmice; Rizman d.o.o. - Jet Set - Public 5:0.

Dosta napeto bilo je u susretu ekipa Samoposlužne praonice Pakrac-Šuma Šugić- Caffe bar Elixir i Fast Food MiNiLu Daruvar. Velika želja za pobjedom kod obje ekipe donijela je vrlo čvrst i napet nogomet, a uzavrele strasti kulminirale su povišenim i vulgarnim tonovima pred kraj utakmice kada se pri vodstvu pakračke ekipe od 3:2 Daruvaru dosuđuje dvominutno isključenje. Erupcija nezadovoljstva Daruvarčana suđenjem dovodi do naguravanja i ružnih scena kakve su inače rezervirane za trećeligaške županijske seoske derbije, ali rezultat ostaje nepromijenjen; 3:2 u korist ekipe iz Pakraca.

Posljednji susret dana bio je jednako napet kao i prethodni no u pozitivnom smislu. Mlada ekipa Elite Academy-ja sučelila se s ekipom Rizman d.o.o. u vrlo atraktivnoj i brzoj utakmici, u kojoj je prevaga otišla na stranu iskusnije ekipe Rizmana koja je perspektivne Pakračane pobijedila s minimalnom prednošću od jednog pogotka i konačni skor od 2:3.

FOTOGALERIJA: 17. MALONOGOMETNI TURNIR LIPIK 2019. NEDJELJA 15. PROSINAC

Turnir se nastavlja u petak 20. prosinca, a usporedno s utakmicama seniora i veterana protekli vikend u prijepodnevnom terminu igrali su se i susreti mlađih kategorija o čemu ćemo Vas iscrpnije izvijestiti sutra.