LIRA okomiti
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
Školsko-sportska dvorana od 9 do 13

U subotu se zainteresirani mogu cijepiti u Lipiku

19.11.2021. 09:32 | 1487 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U našoj je županiji trenutno aktivno 799 slučajeva zaraze koronavirusom, doznajemo iz podataka objavljenih na web stranici Požeško-slavonske županije. Od tog je broja 47 osoba hospitalizirano, a 752 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. Na posljednjem testiranju obrađeno je 63 uzorka, od kojih je 12 pozitivnih.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nastavlja pozivati sve zainteresirane stanovnike Požeško-slavonske županije na cijepljenje protiv koronavirusa bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Moderna, Janssen i  Pfizer, a potrebno je ponijeti zdravstvenu i osobnu iskaznicu.

Od dr. Ivana Beluškova, koordinatora cijepljenja za područje Lipika i Pakraca doznajemo kako će sutra, odnosno u subotu 20. studenog od 9 do 13 sati cijepljenje biti održano u Lipiku u sportsko-školskoj dvorani.

Inače, tijekom posljednjeg cijepljenja, koje je u utorak održano u pakračkoj sportskoj dvorani, cijepljeno je 225 građana. Tom je prilikom njih 166 cijepljeno prvom dozom, četvero ih je cijepljeno drugom, a 55 trećom.

Ovaj povećan interes svakako je potaknut širom primjenom Covid potvrda. Naime, cijepljeni preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u (zdravstveno osiguranje) mogu zatražiti EU digitalnu Covid potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42 dana od prve doze (Pfizer i Moderna), odnosno 84 dana od prve doze (Astrazeneca). Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah te će biti valjana najmanje 365 dana. Obzirom da cjepivo Janssen ide u jednoj dozi, potvrda se može zatražiti odmah, ali je valjana 21 dan nakon primitka prve doze i 365 dana. Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi na https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr.

Zbog velikog interesa javnosti i broja upita koje zaprimaju svakog dana, stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odgovorili su na najčešća pitanja vezana za cijepljenje protiv koronavurusa. Zbog lakšeg snalaženja, pitanja smo podijelili u četiri kategorije:

– Kako se prijaviti za cijepljenje

– Što trebate znati prije cijepljenja

– Što trebate znati nakon cijepljenja

– Općenito o cjepivima


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/