LIRA okomiti
LIPIK test
LIRA vodoravni
Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika

U Lipiku održana radionica o suočavanju sa stresom

26.08.2021. 11:41 | 1124 pregleda | PROMO

S ciljem ublažavanja izloženosti napetosti i stresu koji utječu na već postojeće dijagnosticirane zdravstvene smetnje, u Lipiku je 24. kolovoza održana radionica naziva „Suočavanje sa stresom" koju je vodila psihologinja Senka Božić.

Sudionici radionice ovom su prigodom imali mogućnost spoznati koji faktori smanjuju stres te kako se s njim nositi. Također, na praktičnom djelu radionice sudionici su iznosili vlastite primjere koji na individualnoj razini za njih imaju stresogeni potencijal.

Radionicu je organizirala Udruga branitelja Lipika 1991. godine u sklopu provedbe projekta „Kvalitetniji život branitelja grada Lipika“ projektnog poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020. sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a iniciranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.323.355,00 kuna (sufinanciranje Europske Unije iznosi 1.124.851,75 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje trajanja projekta 24 mjeseca (5.2.2020. – 5.2.2022.).

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihove šire i uže obitelji na području grada Lipika pružanjem usluga psihosocijalne pomoći i pružanjem usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

 

 

 

 Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge branitelja Lipika 1991. godine


LIRA ispod članka