LIPIK test
LIPIK test
Medianno
PODUZETNIČKA ZONA LIPIK 2

Nastavak izgradnje infrastrukture Poduzetničke zone Lipik 2, odrađeno 60% radova

01.09.2020. 08:50 | 445 pregleda | PROMO

U poodmakloj fazi su radovi na završetku osnovne zajedničke infrastrukture u cjelokupnoj Poduzetničkoj zoni Lipik 2, za izvođenje kojih je zadužena tvrtka PROMET GRAĐENJE d.o.o. s kojom je potpisan ugovor u prosincu 2019. i koja bi radove trebala privesti kraju do konca ove godine. Po završetku tih radova poduzetnicima će na raspolaganju biti sva potrebna energetska, komunalna i prometna infrastruktura što bi trebalo rezultirati privlačenjem investicija i otvaranjem novih radnih mjesta na području Grada Lipika.

Piše:
Compas

Sukladno lipanjskom izvješću nadzornog inženjera od ugovorenih radova obavljeno je 50%, a danas se s radovima napredovalo i do sada je obavljeno blizu 60% svih radova definiranih ugovorom.

Što se dinamike radova tiče završena je kompletna podzemna infrastruktura, elektro radovi i TK instalacije su položene, a završena je i kolnička konstrukcija, odnosno, nasipavanje kamena.

Trenutno je u provedbi ugradnja betonskih rubnika za pješačke staze i predviđena parkirališna mjesta uz buduću cestu što se planira završiti najkasnije do polovice rujna nakon čega će se nastaviti s daljnjom pripremom kolničke konstrukcije kako bi se ona propisno pripremila za završno asfaltiranje za koje se predviđa da će biti gotovo krajem rujna.

Preostalo je završiti dio radova na vodovodnoj infrastrukturi koja bi nakon završetka trebala tvoriti svojevrsni prsten oko poduzetničke zone (što je također stavka definirana u ugovoru) čime bi svako mjesto unutar poduzetničke zone imalo jednake uvjete i pritisak.

Iako je početak radova kasnio dva mjeseca i premda su vremenski uvjeti proteklih mjeseci ponekad usporavali radove, oni su u skladu s dinamičkim planom i trebaju biti privedeni kraju u ugovorenom roku.

Projektom dovršetka izgradnje Poduzetničke zone 2 u Lipiku razvija se nova poduzetnička infrastruktura (Izgradnja prometne infrastrukture, izgradnja komunalne infrastrukture i elektro energetske infrastrukture) dostupna investitorima u svrhu razvoja gospodarstva na području grada Lipika i okolice, gdje postoji objektivna potreba za navedenom infrastrukturom zbog nedostataka raspoloživih kapaciteta za razvoj poduzetničkih aktivnosti i lokalnog gospodarstva. Ukupna vrijednost projekta „Ulaganje u dovršetak izgradnje osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2“ iznosi 5.649.203,38 HRK uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4.733.945,64 HRK.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Lipika.