LIPIK test
Delfin
Medianno
Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

Zajedno za naš Lipik

30.01.2020. 20:15 | 1253 pregleda | PROMO

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Lipika održat će se u nedjelju, 2. veljače, a Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Lipika svoje je kandidacijske liste predao za 15 mjesnih odbora. Na čelu jedne od tih kandidacijskih lista, one za Mjesni odbor Lipik, nalazi se i ime Bore Tutića, dosadašnjeg predsjednika ove mjesne samouprave s kojim smo razgovarali o svemu onome što je u prethodnom četverogodišnjem razdoblju učinjeno na području Lipika te o planovima koji će se realizirati u budućnosti.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku ovog razgovora Bore Tutić ističe kako četiri godine zaista brzo prolete, ali unatoč tome, dosta se u tome razdoblju na području Mjesnog odbora Lipik napravilo, napominje. - "U prvom redu, učinilo se dosta za najmlađe stanovnike. Pri tome mislim na uređenje dječjih igrališta u Vukovarskoj aveniji te ulicama Stjepana Radića i Ivana Gorana Kovačića. Svugdje su postavljene sprave za igranje i klupe, a u Grabiku, odnosno Ulici Ivana Gorana Kovačića je izgrađena i sjenica s pripadajućim stolovima i klupama.", naglašava Tutić.

Radilo se poprilično i na uljepšavanju drugih javnih površina pa su tako  uređene brojne cvjetne gredice na području čitavog grada, postavljene su klupe, posađena su stabla lipa, kako na Trgu dr. Franje Tuđmana uz uređeno autobusno stajalište, tako i u Ulici Stjepana Radića te kod Gradskog groblja u Lipiku. Na zahtjev stanovnika Lipika, postavljeni su i primjereni oglasni panoi za osmrtnice.

Izgrađeno je i asfaltirano parkiralište kod lipičkog groblja.“, napominje Bore Tutić ističući da je briga o sigurnosti u prometu bila u fokusu članova Mjesnog odbora Lipik u proteklom mandatnom razdoblju. Tako su postavljeni prometni znakovi, prometna ogledala i pješački prijelazi u Frankopanskoj ulici te u ulicama  Alojzija Stepinca i Nikole Tesle. Izrađen je i prijelaz za pješake preko pruge na spoju Jadranske ulice i Ulice Marije Terezije. Uskoro predstoji i postavljanje uspornika, odnosno ležećih policajaca u Vukovarskoj aveniji, ali i u ulicama Hrvatske mladeži, Frankopanskoj i Školskoj.

U čitavom nizu ulica postavljeni su rasvjetni stupovi (Vukovarska, Slavonska, Zagrebačka; spoj od Ul. Nikole Tesle do Ul. Vladimira Nazora), a u Vukovarskoj aveniji je postavljena i LED rasvjeta, koja je štedljiva i isplativa.

Članovi Mjesnog odbora Lipik aktivno su sudjelovali kao natjecatelji, ali i kao pomoć u organizaciji tijekom održavanja velikog broja manifestacija i u tome smo, moram priznati, zaista uživali i nije nam bilo teško jer Lipik je usmjeren na manifestacijski turizam i te se aktivnosti odvijaju kroz čitavu kalendarsku godinu. Ako želimo dodatno promovirati naš grad, onda se i mi građani u tu promociju moramo aktivno uključiti, stoga smo kao članovi mjesnog odbora željeli dati primjer drugim Lipičanima da se uključe u ova događanja.“, zaključuje Tutić i pri tome nabraja kako su sudjelovali u organizaciji Sajma cvijeća, a natjecali su se na Ajvarfestu, Pekmezijadi, Natjecanju u slasticama i Čvarkijadi, na kojoj su jedne godine osvojili i prvo mjesto, napominje.

Plan za novo četverogodišnje mandatno razdoblje

U nastojanju da Lipik bude što bolje i ugodnije mjesto za život kandidati Hrvatske demokratske zajednice za članove novog Mjesnog odbora Lipik imaju plan i za sljedeće mandatno razdoblje.

Namjeravaju nastaviti uređenje rekreacijske zone Raminac s dovođenjem vode i rasvjete na dječje igralište, u planu je i izgradnja i uređenje novog dječjeg igrališta u Ulici Ivana Meštrovića, ali i nastavak uređenja dječjih igrališta u Vukovarskoj aveniji te ulicama Stjepana Radića i Ivana Gorana Kovačića s dovođenjem rasvjete. Namjera je urediti dio Vukovarske avenije tako da se posade nova stabla, postave klupe i oglasne ploče, dodatno urede travnjaci te dovedu novi kontejneri za smeće.

Također, predviđeno je i unutarnje opremanje DVD-a Lipik s namještajem (stolice) i klima uređajima.

Želja nam je postaviti jedan veliki gradski sat na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, kao i česmu s pitkom vodom, jer jedno od obilježja Lipika, osim lipicanaca i stakla je upravo voda.“, govori Tutić i nastavlja pričati o daljnjim planovima.

Namjerava se proširiti Ulicu Miroslava Krleže, a Ulica Stjepana Radića treba ići u rekonstrukciju i pri tome mora biti izgrađen i nogostup. Tu je i ocrtavanje pješačkog prijelaza u Jadranskoj ulici kod mosta i postavljanje rasvjete, ali i uređenje pružnog prijelaza u Baranjskoj ulici. Po čitavom Lipiku će se nastaviti s postavljanjem oglasnih panoa, a kod stadiona NK Lipik bit će izgrađena i jedna nadstrešnica. Isto tako, u sklopu parka će se izgraditi i urediti tenisko igralište, kao što je to nekoć bilo.

Osim samog grada, postoji potreba za uređenjem poljskih putova i nerazvrstanih cesta te neophodno dovođenje električne mreže u Lipičke vinograde, što je svakako jedan od prioriteta.

Trudili smo se učiniti Lipik što ljepšim, boljim i privlačnijim mjestom za život. Smatram da smo u ostvarenju tog cilja dosta toga napravili, a namjeravamo napraviti i još više. Stoga pozivam birače da u nedjelju, 2. veljače izađu na biračko mjesto,   podrže listu broj  1  i omoguće daljnji razvoj našeg Lipika.“, naglašava Bore Tutić.

 

 Kandidati na listi HDZ-a za Vijeće mjesnog odbora Lipika - lista broj 1:

  1. Bore Tutić
  2. Alen Tutić
  3. Tatjana Benković
  4. Zoran Martinović
  5. Marijan Matuzić
  6. Dinko Salvador
  7. Anamarija Kuhar