Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
NAJAVLJENA 8. ŠVARGLIJADA ZA SUBOTU 01. VELJAČE

Pozivaju se ponosni proizvođači švargla da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje

20.01.2020. 09:10 | 626 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja, Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine po 8. puta organiziraju poznatu gastro manifestaciju „Švarglijadu“, u subotu 1. veljače od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu DVD Grabarje. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, kao i nekoliko proizvođača izvan županije. Već prošle godine po broju uzoraka na ocjenjivanju postala je najveća takva manifestacija u Slavoniji s 22 uzorka iz tri slavonske županije.

Ove godine također se očekuje da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. Prijave za natjecanje primaju se već od sada, a svoje uzorke švargla možete donijeti 1. veljače već od 17 sati. Kvalitetu švargla ocjenjivat će stručna komisija.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocjenjena švargla, ali i nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja svih uzoraka dati posjetitelji u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih tradicijskih i zavičajnih običaja, običaja stare baštine.

Osim što je gastro manifestacija, „Švarglijada“ je i prilika za dobru zabavu, a ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i njihove Ženske pjevačke skupine i mladi tamburaši De Gotho. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl u neograničenim količinama za degustaciju.