Delfin
PUKE banner
Radio Daruvar 2
USLUGA D.O.O.

Tvrtka Usluga d.o.o. Pakrac uvodi novi sustav u proizvodnji dječjih igrališta

31.03.2017. 17:37 | 2951 pregleda | PROMO

Tvrtka USLUGA d.o.o. Pakrac potpisala je ugovor o provedbi razvojnog projekta pod nazivom „ERP sustav u proizvodnji dječjih igrališta“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, investicije i inovacije (HAMAG – BICRO).

Projekt je odobren u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izrađen je od strane Lokalne razvojne agencije – Poduzetničkog centra Garešnica. Projekt traje 8 mjeseci i tijekom vremena provedbe tvrtka će modernizirati svoje informacijsko – komunikacijske tehnologije, a nova IKT oprema bit će praćena i specijalnim ERP sustavom (specijaliziranim softverima u potpunosti prilagođenim potrebama tvrtke USLUGA d.o.o.). Očekuje se da će navedeno znatno doprinijeti modernizaciji tvrtke i olakšati  samu proizvodnju, te omogućiti bolje zadovoljavanje želja i potreba kupaca na tržištu.

Opći cilj ovog projekta je jačanje sposobnosti tvrtke Usluga d.o.o. Pakrac za natjecanje na domaćem i međunarodnom tržištu kroz informatizaciju poslovnih procesa i uvođenje naprednih e-modela poslovanja.

Realizacijom projekta očekuje se da će se ostvariti i specifični ciljevi koje je tvrtka postavila prilikom planiranja projekta: 1. Nabavkom nove informatičke opreme i uvođenjem ERP sustava s nizom programskih podsustava omogućit će se objedinjeno praćenje svih aktivnosti tvrtke, te se očekuje povećanje produktivnosti za najmanje 10%; 2. Povećati razinu prihoda od prodaje za najmanje 10% (smanjen utrošak rada i vremena); 3. Poboljšanje odnosa s dobavljačima i kupcima (omogućeno e- poslovanje); 4. Povećana razina znanja i sposobnosti zaposlenika tvrtke; 5.Povećana razina energetske učinkovitosti (manji utrošak energije kao posljedica bolje organizacije proizvodnje).

Očekivani učinci ovog projekta utjecat će na cjelokupno poslovanje u budućnosti na način da će tvrtka povećati razinu svoje konkurentnosti na stranom tržištu i posljedično će se otvoriti mogućnost izvoza. Očekuje se rast broja zaposlenih po stopi od 10-20% godišnje, što u konačnici dovodi do razvoja gospodarstva grada Pakraca, ali i doprinosi povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cjelini.