LIPIK test
Delfin 2022
LIRA vodoravni
Ljiljana Šugić Pierobon i Mateo Pierobon, doktori dentalne medicine

DentalMed Pierobon: Vrhunske usluge na lokalnoj razini

13.03.2022. 17:51 | 3937 pregleda | PROMO

Piše:
Matija Kulhavi

Ljiljana Šugić Pierobon i Mateo Pierobon, oboje doktori dentalne medicine diplomirali su na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom 6 godina studija oboje su godinama radili u poznatim zagrebačkim poliklinikama dentalne medicine u kojima su kroz višegodišnje iskustvo i učenje od najboljih „pekli” zanat i pripremali se za samostalan rad. Nakon završetka fakulteta doktorica Ljiljana radila je nekoliko godina u privatnoj ordinaciji poznatoj po uvođenju digitalije u svijet dentalne medicine pa ih je to ujedno navelo da u budućnosti dovedu digitalnu stomatologiju i u našu Slavoniju, točnije u Pakrac. Doktor Mateo nakon završenog studija seli se u Zadar, gdje neko vrijeme radi u jednoj od najvećih poliklinika u Hrvatskoj u kojoj je glavni „forte” dentalni turizam. Dentalni turizam je također glavna zamisao ordinacije dentalne medicine DentalMed Pierobon.

Nakon stečenog znanja i iskustva u Zagrebu i Zadru, doktori postaju zaposlenici domova zdravlja Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije gdje se zadržavaju duže vrijeme te preko sebe imaju oko 4000 pacijenata.

Povodom službenog otvorenja njihove stomatološke ordinacije dentalne medicine u pakračkoj Ulici Stanka Grabrića na kućnom broju 9a, s doktorima smo razgovarali o njihovoj budućoj viziji poslovanja, o uslugama koje nude, kao i o nekim strahovima koji su se razvili na nekim mitovima i prenesenim pričama o iskustvima na zubarskom stolcu.

Zbog čega ste odlučili otvoriti vlastitu ordinaciju u Pakracu?

Oduvijek je postojala želja prvenstveno vratiti se u Pakrac, svoju „rodnu grudu” te ovdje osnovati obitelj i neku novu priču koja još nije ispričana na našim prostorima. S obzirom na to da je naše područje bogato stanovnicima talijanske nacionalne manjine, dobili smo ideju napraviti apartman, konobu za druženje i dvije ordinacije dentalne medicine s najsuvremenijom opremom za pacijente koji se odluče za naše usluge. Sve je osmišljeno tako da pacijent ne mora nigdje iz naše ustanove, već da sve može odraditi na jednom mjestu, od dijagnostičkog slikanja ortopana, pojedinačne slike zuba, izbjeljivanja, visoke estetike lica hijaluronskim filerima, ugradnje implantata i ostali oralnokirurskih zahvata pa sve do „nevidljivih“ aparatića. Svojim pacijentima koji dolaze nudimo mogućnost smještaja i prijevoza.

Riječ „digitalija“ često je nepoznanica ljudima koji se ne bave stomatologijom, pa ćemo u kratkim crtama objasniti. Digitalija znači uvođenje najsuvremenije tehnologije (intraoralni skener, cbct…) u naše ordinacije te izbacivanje otisnih masa iz uporabe koje znaju stvarati velike probleme pacijentima. Komunikacija s laboratorijima je također digitalizirana te nije potreba više slati različite otisne mase autobusima, vlakovima itd. Ovdje sve funkcionira u par klikova.

Koliko imate zaposlenih?

DentalMed Pierobon trenutno ima dva doktora dentalne medicine, jednog oralnog kirurga i asistenticu.

Koje sve usluge nudite i radite li osobno sve zahvate ili samo neke?

Nudimo sve vrste usluga. To podrazumijeva estetiku lica (hijaluronski fileri usana, nazolabijalne brazde, jagodice…), izbjeljivanje zubi, pojedinačno i ortopantomogramsko snimanje zubi, fiksnu i mobilnu protetiku, sve oralno kirurške zahvate (ugradnja implantata, podizanje sinusa, augmentacije kosti, teška vađenja…), restaurativnu stomatologiju ,endodonciju ,ortodonciju… Sami radimo 90% zahvata, dok za sve oralno kirurške zahvate imamo vanjskog suradnika.

Kako vam ide s privlačenjem pacijenata? Računate li na „vanjske“ pacijente, odnosno one iz šire okolice što podrazumijeva i dentalni turizam?

S obzirom na to da smo uložili jako puno truda, vremena i novaca na ovaj projekt i s obzirom na usluge koje pružamo u našim suvremenim prostorima nadamo se i suradnji s Turističkom zajednicom grada Pakraca i smatramo da je to jedna dobra priča za grad ako se dobro zaokruži.

U najavi imamo vanjske suradnike u Ljubljani gdje bi se trebala otvoriti i naša agencija za dentalni turizam. U tom slučaju bi pacijenti iz susjedne nam Slovenije imali prijem u svojem gradu, ponudu, osiguran smještaj i prijevoz do nas.

Također komuniciramo i s nekoliko agencija u Italiji a ciljem da uz „naše”  dovedemo i izvorne Talijane.

S obzirom na to da su cijene vani i do pet puta skuplje za dentalne usluge, smatramo da je Hrvatska jako primamljiva po tom pitanju. Puno je ordinacija po Lijepoj našoj koje imaju ovu vrstu usluga, ali isto tako, kako je vani skuplje raditi zube, tako je npr. duplo skuplje napraviti isto u Zagrebu ili Zadru, nego u Pakracu.

Stomatologija je široko područje, što Vi najviše volite raditi?

Volimo sve u našoj struci, ali nekako je najveća zabava u protetici.

Kako pacijenti stoje po pitanju oralne higijene? Mnogi se boje zubara.

U današnje vrijeme dosta je problema s održavanjem oralne higijene, koja nažalost od malih nogu nije na prihvatljivom nivou, ne samo kod nas već gledajući na šire područje. Djelomično je to tako jer ljudi ne cijene ono sto im je dala majka priroda i olako to shvaćaju sve dok ne dođe do malo većih  problema, a posljedično tome i do većih računa.

S obzirom na to da u Hrvatskoj još uvijek „svi imaju pravo na sve” usluge besplatno, sve dok zdravstveni sustav ne počne pratiti Skandinaviju, Njemačku i Švicarsku, bojimo se da se s oralnom higijenom i svijesti o njoj nećemo moći pomoći bez obzira na trud koji ulažemo mi na profesionalnoj razini.

 

Poliklinika DentalMed Pierobon nalazi se u Ulici Stanka Gabrića 9a u Pakracu.

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak

7:00 – 15:00

Utorak – Petak

13:00 – 21:00

Subota

9:00 – 18:00

Nedjelja

Po dogovoru

KONTAKT

+385 99 6636 581

dentalmedpierobon@gmail.com

 

FOTOGALERIJA:

 

Foto: DentalMed Pierobon


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/