LIRA okomiti
LIPIK test
LIRA vodoravni
ADVENT U BRODSKO POSAVSKOJ ŽUPANIJI NIKAD ATRAKTIVNIJI

Čarolija "Adventiranja" u Brodskoj Posavini

08.12.2021. 08:47 | 792 pregleda | PROMO

Sjajan trend poslovanja u pandemijskoj godini koja je, unatoč izazovima, potvrdila kako je Brodsko posavska županija itekako zanimljiva cjelogodišnja kontinentalna destinacija, nastavlja se i narednih dana, jer dobru godinu valja ispratiti u pravom stilu. Potvrđuje to i nikad atraktivniji Advent koji, ovih dana, na više mjesta, s dobrodošlicom prima goste i putnike namjernike željne predblagdanske čarolije

Od ljubitelja klasičnog adventiranja i obožavatelja magičnog svijeta bajki, do okorjelih rokera i profinjenih gurmana, u adventskoj čaroliji brodske Posavine uživat će svi. Stoga, navratite i uživajte, obiteljski ili s društvom, u sadržajima po svačijoj mjeri. Osim toga, zimska idila Brodsko-posavske županije, gradova i mjesta uz Savu oduvijek su mnoge inspirirali, od pjesnika Dragutina Tadijanovića početkom prošlog stoljeća, do suvremenih umjetnika. Dok je “domaćima” život uz rijeku i snijegom prekrivenu ravnicu nešto što pamte oduvijek, posljednjih godina ovo područje postaje zimska bajka i za sve brojnije posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, a i šire. Odlučite li se za posjet Novoj Gradiški, središtu ovogodišnjeg adventiranja, uživat ćete u šetnji prekrasnim gradskim parkom, uz čašu kuhanog vina ili kakvu ukusnu deliciju, jer, ovih blagdana, u kućicama pored fontane očekuje vas izvrsna gastro-ponuda. Klizanje na otvorenoj ledenoj sceni gradskog parka, koncerti bendova i DJ-a petkom i subotom,  glazbene slušaonice nedjeljom, obiteljski programi, kreativne radionice i najiščekivaniji klasik: 19. prosinca doček Djeda Božićnjaka uz podjelu darova, svim gostima i putnicima namjernicima ponudit će istinsku adventsku  idilu za sve generacije. Uz blagdanske sadržaje u Novoj Gradiški, posebna priča čeka i u Slavonskom Brodu, najvećem gradu Brodsko posavske županije, smještenom samo sat i pol vožnje od Zagreba. Riječ je o Adventu iz davnina, nadahnutom djelima čuvene spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić koja je živjela u Slavonskom Brodu, manifestaciji nagrađenoj na londonskom Festivalu inovacija u kreativnim industrijama. Ovo je odlična prilika za uživanje u bajkama uz koje su odrasle generacije - i to u doba godine kojem bajke najbolje i pristaju! Unutar bedema veličanstvene brodske tvrđave, na mjestu gdje su nekoć vježbali graničari staru, ove vas zime   očekuje posebna atmosfera na velikom klizalištu pod zvijezdama. Tu su još i koncerti, bogat Božićni sajam, a imate li klince ne propustite tradicionalno darivanje brodskih Moto mrazova 15. prosinca. Čaroliji blagdana tu još nije kraj, jer poseban Advent po mjeri obitelji čeka u Garčinu. Navratite li, uživat ćete u potpuno natkrivenom adventskom prostoru sa šarenim štandovima, sjajnim slavonskim specijalitetima, druženju i zabavi i odličnim koncertima-11.prosinca-Opće opasnosti, a 18. i svima omiljene Crvene jabuke. Ukoliko, kojim slučajem, iz bogate ponude niste uspjeli pronaći nešto po svojoj mjeri,  Brodsko-posavska županija nudi i drugačiji doživljaj. " Poznata po svojim idiličnim seoskim domaćinstvima, imanjima i rančevima, slavonska Posavina krije neke od najboljih kontinentalnih lokacija, idealnih za organiziranje nezaboravnih blagdanskih druženja ili novogodišnjeg dočeka, stoga, svakako navratite",  poručuje Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

 

Želite li godinu ispratiti u bajkovitom stilu, brodski Advent iz davnina, manifestacija nagrađena na londonskom Festivalu inovacija u kreativnim industrijama, sadržaj je po vašoj mjeri. Uvjerite se u to i ušetajte u čarobni svijet slavenske mitologije skriven u pričama velike Ivane Brlić Mažuranić. Posebna atmosfera čeka vas i unutar bedema veličanstvene brodske tvrđave, na mjestu gdje su nekoć vježbali graničari stari, a gdje je ove zime veliko klizalište pod zvijezdama. Uz brojne koncerte, bogat Božićni sajam i tradicionalno darivanje brodskih Moto mrazova 15. prosinca, posjet gradu na Savi sigurno nećete zaboraviti. Posebno iskustvo adventiranja doživjet ćete posjetite li Novu Gradišku, grad koji će, kroz koji dan, proslaviti 273.rođendan. Uvjerite se u to šetnjom prekrasnim gradskim parkom, gdje vas čeka bogata eno gastro ponuda, klizanje na otvorenoj ledenoj sceni, koncerti bendova i DJ-a petkom i subotom,  glazbene slušaonice nedjeljom, obiteljski programi, kreativne radionice i najiščekivaniji klasik: 19. prosinca doček Djeda Božićnjaka uz podjelu darova, a onda, koji dan uoči blagdana i veliki Božićni sajam. Tražite li Advent po mjeri obitelji, navratite u Garčin, gdje ćete uživati u potpuno natkrivenom prostoru sa šarenim štandovima, sjajnim slavonskim specijalitetima, druženju, zabavi, ali i odličnim koncertima- Opće opasnosti, 11. i Crvene jabuke, 18.prosinca. Brodsko posavska županija čeka...Dobro došli!


LIRA ispod članka