LIPIK test
delfin3
DNM horizont
Ljeto u Lipiku

Na lipičkim bazenima dodijeljene prve diplome za uspješno završenu Školu plivanja

23.07.2021. 10:48 | 727 pregleda | Sport

Na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku danas je upriličena dodjela prvih diploma za uspješno završen program Obuke neplivača. Diplome je dobilo četrdesetak djece koja su sudjelovala u ovom prvom ciklusu.

Piše:
Matija Kulhavi

Upravo je na inicijativu Grada Lipika ove sezone na bazenima započela škola plivanja koju će tijekom nekoliko ciklusa pohađati 130 djece s područja Lipika, Pakraca i susjednih naselja. Program održava daruvarska sportska udruga Super-Sportaš koja se posljednjih nekoliko godina bavi organizacijom ovakvih programa za djecu i odrasle.

U ponedjeljak kreće novi ciklus obuke polaznika, a kako nam je potvrdio magistar kineziologije Petar Otković, voditelj ovog programa, još će sigurno biti dva ili tri ciklusa do kraja sezone.

Ciklus podrazumijeva sedam dolazaka po dva školska sata koja se održavaju tijekom dopodnevnih sati na bazenskom kompleksu. Cijena po polazniku ciklusa iznosi 150 kuna, a Grad Lipik sufinancira obuku za korisnike s područja Lipika u iznosu od 100 kuna po polazniku, dok preostali iznos od 50 kuna snose roditelji polaznika.

Prema istim uvjetima u program se uključio i Grad Pakrac koji sufinancira obuku za djecu sa svojeg područja.

Već je bilo govora o toma kako je namjera da se program održava tijekom čitave godine. Stoga bi se za vrijeme zimskog perioda plivanje odvijalo na unutarnjem bazenu Toplica Lipik, a sudjelovali bi svi polaznici ove obuke.


DNM ispod