LIPIK test
delfin3
Hotel Pakrac 365
Plazma Sportske igre mladih

Kristijan Kasana osvojio brončanu medalju u stolnom tenisu na državnoj završnici u Splitu

23.07.2021. 10:00 | 532 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Dvorana Studentskog centra u Splitu u srijedu je ugostila državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u stolnom tenisu. Napeti i dinamični mečevi najboljih stolnotenisača i stolnotenisačica došli su svome kraju, a najvještiji su uz zaslužene medalje osigurali nastup na velikoj međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih koja je na rasporedu sredinom kolovoza ponovno u Splitu!

U kategoriji „Dječaci 2003. god. i mlađi“ broncu je osvojio Kristijan Kasana, nekadašnji učenik lipičke osnovne škole, a danas srednjoškolac koji je ovim plasmanom osigurao nastup upravo na spomenutoj međunarodnoj završnici ovih sportskih igara.

Valja naglasiti da je Kristijan uspješan mladi stolnotenisač lokalnog Stolnoteniskog kluba LiPa koji je i dosad redovito osvajao medalje na raznovrsnim natjecanjima, stoga vjerujemo kako je pred njim blistava budućnost u ovom sportu.

Na Plazma Sportskim igrama mladih u Splitu su sudjelovali i učenici nižih razreda OŠ Lipik, a voditeljice su bile učiteljice Lionella Brisinello, Snežana Kosanović, Sanja Jokanović, Ingrid Grgurić te majke Stela Krivdić i Maja Juraić. Oni su se na završnicu u Splitu plasirali zahvaljujući pobjedi u igri graničara i atletici tijekom Dana sporta koji je 17. lipnja održan na lipičkim bazenima.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine te građana i posjetitelja Splita.


DNM ispod