LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
NK LIPIK 1925

Osvrt na sezonu - mlađe kategorije

05.07.2021. 10:38 | 345 pregleda | Sport

Nogometna sezona završila je i za mlađe kategorije nogometnog kluba Lipik 1925 koji će sada na ljetne praznike, a u nastavku vam prenosimo osvrt na njihove rezultate protekle sezone koje je klub objavio na svojim službenim stranicama.

Piše:
Compas

Najmlađu kategoriju, onu nenatjecateljsku - igraonicu, vodio je Ivan Pleša. Treninge su imali od sredine ožujka do kraja lipnja.

Kategorija U-8 imala je najviše aktivnosti ove godine, počevši od treninga, pa sve do utakmica (ukupno 26, ne računajući turnire). Nastupali su 1. ŽNL PSŽ i 1. ŽNL BBŽ. U našoj županijskoj ligi ostvarili su četiri pobjede, jedan remi, i tri poraza te završili na četvrtom mjestu. U bjelovarskoj ligi imali su 18 kola te su završili na petom mjestu s 4 pobjede i 14 poraza. U toj ligi golove su postizali (Fran Leovac 16, Luka Husko 10, Ivano Cesarec 6, Petar Bakarić 5, Roko Takač 2 i Flavio Zandona 1). Kategoriju je vodio Srećko Knok.

Početnici (U-10) su odigrali 20 utakmica (5 pobjeda, 3 remija i 12 poraza). Završili su na sedmom mjestu 1.ŽNL PSŽ. Posebno su dobro odigrali drugu polusezonu, gdje su jako rijetko gubili utakmice. Najbolji strijelci ove kategorije su Fran Salvador i Ivan Lionel Kiš sa 6 zgoditaka, 4 su zabili Luka Salvador i David Pušćenik, 3 je postigao Luka Bakarić i Fran Leovac, 2 Jan Čolić, a po 1 su zabili Neo Bahnik, Fran Ereiz, Noa Polenus, Viktor Blažević i Matej Bešlić. Prvi dio sezone ekipu je vodio Matija Šimunović, a drugi Dražen Bahnik.

Mlađi pioniri (U-12) završili su na desetom mjestu, a zabilježili su 4 pobjede i 16 poraza. Golove su postizali: 13 Luka Major (igrao samo 2.polusezonu), 7 Noa Ereiz, 4 Damjan Ciganović i Leo Marošević, 3 Roko Strmota, 2 Aleksandar Sašić i Dario Tomić te 1 Jure Kozić. Ekipu je prvi dio sezone vodio Jeroslav Škondro, a drugi dio Filip Kozić.

Stariji pioniri (U-15) u 22 kola zabilježili su 9 pobjeda i 11 poraza. Bili su jedna od najmlađih ekipa u ligi. Na konačnoj tablici zauzeli su sedmo mjesto. Golove su postizali: Leon Kaurin 19, Dorijan Fraj 10, Emanuel Jurić 8, Stjepan Bina i Karlo Pavlović 4, Noa Ereiz 2, a po 1 su dodali Luka Adžijević, Sergej Buzdum, Luka Major i Luka Vinkler. Prvi dio sezone ekipu je vodio Ivor Podunavac, nakon njega dio Mario Egredžija, a posljednjih nekoliko kola Marijan Gurdon i Ivor Podunavac.

Juniori su u 22 kola zabilježili 13 pobjeda, 2 remija i 7 poraza. Završili su na petom mjestu 1. ŽNL BBŽ. Najbolji strijelci ove kategorije su: Teo Duvnjak 19, Kolar Klario 14, Renato Čelebić 8, Leonardo Rusmir 6, 5 Valentino Čengić i Dorian Fraj, 4 Emir Behrami i Lovro Skender, 3 Karlo Savi, 2 Marko Čokrlić, Igor Galko, Leon Kaurin, Josip Horvat. 1 su dodali Lovro Bruneta, Sajid Khan, Zvonimir Galko i Niko Kozić. Ekipu je vodio Mario Adžijević.

Sezona je konačno završila ljetnim turnirima u Pavlovcima i Kaptolu. U Pavlovcima su godišta 2007. i 2012. osvojili pehare (3. i 4. mjesto) dok je 2010. godište ispalo u četvrtfinalu. Na turniru u Kaptolu nastupali smo s 2006 i 2012 godištem. Stariji su završili četvrti, dok su mlađi ispali u četvrtfinalu. Nastavak treninga očekuje se krajem srpnja/početkom kolovoza.

Info: NK LIPIK 1925