delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
LIPIK – HAJDUK 3:0

Lipik je uvjerljivo pobijedio u subotnjem derbiju

06.06.2021. 12:29 | 641 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

U ozračju prave nogometne atmosfere kakva se dugo nije doživjela, napose u ovim pandemijskim vremenima, a opet, u skladu sa svim mjerama i preporukama, u subotu je u Lipiku odigran susjedni derbi između NK Lipik 1925 i pakračkog Hajduka. Pobjedu je odnijela lipička momčad s rezultatom 3:0, a golove su postigli Marko Miladinović (44 min), Marin Tomić (60 min) i Ognjen Kafka (95 min).

Nešto bolje je utakmicu otvorio Hajduk, inicijativa je bila na njihovoj strani, međutim iz nje su stvorili samo jednu polovičnu priliku. Mi smo zatim nakon pola sata igre preuzeli inicijativu i krenuli po pogodak prije kojeg smo zapucali jednu mrtvu šansu. U nastavku susreta otvorila se jedna odlična prilika za goste, ali naš Zanetti je majstorski reagirao i do kraja smo sve iskontrolirali i zasluženo slavili. Ovaj put smo bili bez Alviža, ali moram maksimalno pohvaliti sve dečke koji su igrali. I one koji su krenuli, i one koji su kasnije ušli. Svi su odradili fantastičnu utakmicu, do najsitnijeg detalja ispoštovali sve ono što smo radili čitav tjedan u pripremi i to nam se vratilo. Gosti su bili odlični, korektni, uostalom kao i čitava utakmica. Posebno pohvaljujem suđenje jer nakon utakmice nema ni najmanjeg prigovora.“, izjavio je trener NK Lipik 1925 Mario Milašinović.

Za izjavu smo upitali i trenera pakračkog Hajduka Tomislava Kužileka.

Ne mogu nikako biti zadovoljan rezultatom, a ni igrom svoje ekipe. Ovo je bila naša daleko najgora i najlošija odigrana utakmica ove sezone. Sve ono što nas je krasilo u ovoj je utakmici potpuno izostalo i to me je razočaralo. Nismo se ničega pridržavali što smo se dogovorili i pripremali za utakmicu. Ne znam jesmo li izgorjeli od prevelike želje ili nekakvog blackouta u glavi zbog protivnika, ali to je nedopustivo. U derbi utakmicama većinom ne dobiva kvalitetnija ekipa nego ekipa koja ima veću želju, borbu i trku za pobjedom, a to je ovaj put bio Lipik, a ne mi. Mi se očito ne znamo nositi i igrati takve utakmice. Prvih pola sata smo dobro parirali i to je bilo sve od nas što je bilo puno premalo da se dobije takva utakmica. Imamo kvalitetu, ali nam fali u igri segment hrabrosti, odvažnosti i preuzimanje odgovornosti. Lipiku čestitam na zasluženoj pobjedi i tri boda.

Ipak, kao trener preuzimam odgovornost za izgubljenu utakmicu jer kao trener sam odgovoran za igre svojih igrača. Ovo je moja izgubljena utakmica, a ne od igrača.“, naglasio je trener Kužilek.

FOTOGALERIJA