delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
U LIPIKU, 5. LIPNJA

U subotu se igra lokalni derbi između NK Lipik 1925 i pakračkog Hajduka

04.06.2021. 10:55 | 636 pregleda | Sport

Uoči subotnje utakmice između NK Lipik 1925 i pakračkog Hajduka koja se igra u Lipiku u 18 sati u sklopu 25. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod-Požega, zamolili smo trenere ova dva lokalna kluba za izjavu pred lokalni derbi.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

Sve se zna, derbi je za sve nas, pogotovo za domaće igrače posebna utakmica, a posebna utakmica je i za naše navijače. Teren će biti super, predviđa se lijepo vrijeme i nadam se da će suđenje biti korektno pa neka bolji i spretniji pobjedi, a nadam se da ćemo to biti mi.“, ukratko je za Compas izjavio Mario Milašinović, trener NK Lipik 1925.

Za izjavu smo zamolili i Tomislava Kužileka, trenera NK Hajduk Pakrac.

Za mene osobno jako ispremiješane emocije uoči derbija. Kao dugogodišnji igrač i kapetan Lipika, a kasnije i trener sam bio protivnik Hajduku u mnogim derbijima i znam koliko su te utakmice bile nabijene emocijama i strašću za pobjedom, a danas me taj isti derbi vodi na suprotnu stranu kao trenera Hajduka. Mogu reći i još većim dijelom je to sada i zbog mog velikog i dragog prijatelja Milašinovića s kojim sam igrao u Zagrebu, a kasnije i proveo najbolje dane igrajući u Lipiku i koji me sada čeka na suprotnoj strani kao trener Lipika. Jako ga cijenim i poštujem kao čovjeka i prijatelja. Mislim da je njegovim dolaskom i radom klub jako napredovao, a tome i svjedoči tablica koja sve pokazuje i na tome mu čestitam.“, istaknuo je trener Kužilek te se pri tome zahvalio NK Hajduku na ukazanoj prilici, podršci i povjerenju kada su mu pružili šansu da postane njihov trener. „Nisam požalio ni sekunde svojim dolaskom i htio bih im samo poručiti da nisam mogao dobiti bolju ekipu, talentiranije igrače i još bolje ljude i ovo mi ostaje uspomena za cijeli život.“, naglasio je.

Svi mi volimo pobijediti i to je normalno u kakvoj god situaciji bili, ali šanse kao i u svakom derbiju su podjednake pa tako i u ovom, mada opet moram reći da blagu ulogu favorita ima Lipik zbog domaćeg terena, publike i mjesta na tablici. Nadam se na kraju da će pobijediti nogomet i da će ovo biti praznik za sve nas ljubitelje sporta.“, zaključio je trener pakračkog Hajduka.