LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
[U TIJEKU]

Danas završnica  Lipik 3X3 Challenger-a 2021.; prijenos UŽIVO

22.05.2021. 14:29 | 421 pregleda | Sport

U četvrtfinalu današnje završnice Lipik 3X3Challengera nastupit će ekipe Liman (SRB), Aomi (JPN), Edmonton (CAN), Anwerp (BEL), NY Harlem (USA), Bielefeld TSVE (GER), Novi Sad (SRB) i San Juan (POR).

 

Piše:
Tomislav Ević

Lipik3X3Challenger 2021. ušao je u završnicu, u koju će se 8 najboljih ekipa boriti za titulu pobjednika, no podsjetit ćemo vas ukratko kako je protekao prvi dan ovogodišnjeg izdanja Lipičkog 3X3Challenger-a.

Glavnom dijelu turnira u kojem je 12 ekipa bilo raspoređeno u 4 skupine, prethodio je svojevrsni kvalifikacijski dio turnira u kojem se 6 ekipa (Split (Hrvatska), Manila (Filipini), Korolev (Rusija), Humpolec (Češka), San Juan (Portoriko) i Dusseldorf (Njemačka)) borilo za dva mjesta u glavnom dijelu turnira i u koji su naposljetku prošli Split u Skupinu C i San Juan u Skupinu A.

Skupina A: Liman (Srbija), Sansar (Mongolija), San Juan (Portoriko).

Skupina B: New York Harlem (SAD), Jelgava (Latvija) i Antwerp (Belgija).

Skupina C: Novi Sad (Srbija), Aomi (Japan), Split (Hrvatska).

Skupina D: Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Bielefield (Njemačka).

U razigravanju po skupinama ekipa iz Splita se nažalost nije plasirala u završnicu turnira izgubivši tijesno i od japanske ekipe Aomi sa 16:18 i od srpske ekipe Novi sad s 21:19. U razigravanju po skupinama uz Split ispale su i ekipe Sansar i Ulaanbaatar iz Mongolije kao i ekipa Jeglava iz Latvije. Točni rezultati utakmica dostupni su na linku play.fiba3x3.com

Današnja završnica Lipik3X3Challenger-a počinje u 15:25 prvim četvrtfinalnim susretom u kojem će se suočiti ekipe Liman (SRB) i Aomi (JPN) nakon kojih se u 15:50 sučeljavaju Edmonton (CAN) i Antwerp (BEL). Nakon kratke pauze u 16:25 na rasporedu je četvrtfinalni susret ekipa NY Harlem (USA) i Bielefeld TSVE (GER) te potom u 16:50 za ulazak u polufinale igraju Novi Sad (SRB) i San Juan (PUR).

Polufinala su na rasporedu u 17:25 i igrat će ga pobjednici prva dva četvrtfinalna susreta dok će druga dva polufinalista igrati u 17:50.

Finalni susret ovogodišnjeg Lipik3X3Challengera na rasporedu je u 18:35, a kao i jučer završni dan ovogodišnjeg turnira možete pratiti uživo putem putem live streaminga i to na FIBA 3×3 YouTube kanalu dok će Arena Sport TV danas u izravnom prijenosu prenositi obje polufinalne utakmice i veliko finale.