LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
[U TIJEKU]

Počeo 3X3 CHALLENGER Lipik 2021.; prijenos UŽIVO

21.05.2021. 13:00 | 910 pregleda | Sport

Kao što je i najavljeno na službenim stranicama Lipik3X3Challenger-a, danas je prvi dan dvodnevnog 3X3 CHALLENGER-a u Lipiku, prvog svjetskog 3×3 Challengera koji će biti organiziran nakon studenog 2019. i početka pandemije koronavirusa te jedinog 3×3 Challengera prije Olimpijskih igara u Tokyu.

Piše:
Compas

 

 

 

U glavnom dijelu turnira će 12 ekipa biti raspoređeno u 4 skupine.

Skupina A: Liman (Srbija), Sansar (Mongolija), pobjednik kvalifikacijske skupine B.

Skupina B: New York Harlem (SAD), Jelgava (Latvija) i Antwerp (Belgija).

Skupina C: Novi Sad (Srbija), Aomi (Japan), pobjednik kvalifikacijske skupine A.

Skupina D: Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Bielefield (Njemačka).

I na ovom će se Challengeru (kao i prijašnjih godina) najprije 6 ekipa raspoređenih u dvije kvalifikacijske skupine boriti za plasman u glavni dio turnira. Plasman će izboriti samo pobjednici kvalifikacijskih skupina.

U A kvalifikacijskoj skupini za plasman borit će se Split (Hrvatska), Manila (Filipini) i Korolev (Rusija), a u B kvalifikacijskoj skupini Humpolec (Češka), San Juan (Portoriko) i Dusseldorf (Njemačka).

Kvalifikacijski susreti na rasporedu su nakon otvorenja Lipik 3X3 Challengera (u 13:15) i trajat će od 13:30 do 15:30, kada će se nakon kratke 15-minutne pauze nastaviti prvi dan turnira i razigravanje po skupinama; detaljniji raspored možete pronaći ovdje.

FOTOGALERIJA: LIPIK 3X3 CHALLENGER 2021. PRVI DAN

Zbog epidemiološke situacije Lipik FIBA 3×3 Challenger će biti odigran u Školskoj sportskoj dvorani u Lipiku bez nazočnosti publike. Ipak, sve utakmice će biti moguće pratiti pute live streaminga i to na FIBA 3×3 YouTube kanalu, a Arena Sport TV će u subotu u izravnom prijenosu prenositi obje polufinalne utakmice i veliko finale.

Info i foto: Lipik3X3Challenger.org, play.fiba3x3.com