delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
S NOGOMETNIH TERENA

Uzavrele strasti i povišeni tonovi i kod kuće i u gostima

17.05.2021. 09:57 | 583 pregleda | Sport

Piše:
Tomislav Ević

 

 

22. kolo MŽNL SB-PŽ

NK Kaptol - NK Lipik 1925 4:3

Lipičani su gostovali i izgubili u Kaptolu, uz dosta gorak okus u ustima o čemu svjedoči poduži status na klupskoj Facebook stranici koji počinje riječima „SMRT NOGOMETA U KAPTOLU“ u kojem se kritički osvrću na utakmicu smatrajući da su pokradeni kao i na verbalne prijetnje nekoliko primitivnih navijača Kaptola snimatelju Lipika kojem je na poluvremenu domaćin zabranio snimanje utakmice iako je ono unaprijed najavljeno i odobreno od strane delegata. Posebno su jalni na pomoćnog suca Rađenovića koji je nekim slučajem privremenog sljepila previdio zaleđe vidljivo iz aviona kada je Pavelić pri 4:2 iz zaleđa uputio udarac u gol bez da je Zanetti i pokušao braniti nakon čega Rađenović pokazuje na centar; ponajbolji igrač domaćina Mile Pavelić morao je uvjeravati Rađenovića da je bilo zaleđe i da poništi gol što je ovaj nakon nekoliko minuta i učinio. Lipičani su realizirali još jednu priliku prije kraja utakmice za konačnih 4:3.

Hajduk Pakrac - NK Svačić 1:0

Hajduk je na svom terenu ovog vikenda ugostio Svačić kojeg je pobijedio s minimalnom prednošću. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Petrović u 76. minuti susreta, a jedina ozbiljnija šansa gostiju bila je stativa u 37. minuti. Susret je protekao u dosta napetoj atmosferi na rubu incidenta, igrači Svačića često su ležanjem na terenu i prigovaranjem sucu vršili pritisak na njega, a bilo je i naguravanja i rasprave na terenu.

 

22. kolo 1. ŽNL PSŽ

HNK Dobrovac - NK Omladinac Čaglin 1:1

Dobrovac je na svom terenu podijelio bodove s čaglinskim Omladincem, iako ni ova utakmica nije prošla bez diskusije o suđenju jer je Dobrovčanima poništen, po njihovom sudu regularan pogodak, a smatraju i da im nije bio dosuđen čisti jedanaesterac.

NK Croatia Donja Obrijež - NK Papuk (V) 0:3

Nogometaši iz Velike ovog su vikenda bez velikih problema osvojili maksimalna tri boda u Donjoj Obriježi zatresavši mrežu domaćina jednako toliko puta. Ni ova utakmica nije protekla bez kritika sucima jer se domaćinu nije sudio kazneni udarac kada je vratar gostujuće momčadi počinio prekršaj nad napadačem gostiju za što je zaradio žuti karton, ali ne i kazneni udarac; dosuđen je korner.

 

13. kolo 2. ŽNL PSŽ

NK Dinamo Badljevina - NK Slavonija Prekopakra (0:3 prekid utakmice)

Nije bilo velike ljubavi ni poštovanja između Badljevine i Prekopakre u njihovom odmjeravanju snaga koje je u nedjelju na terenu u Badljevini trajalo svega 35 minuta. Tada vratar domaćina u šesnaestercu s leđa u glavu odguruje igrača Prekopakre za što je kažnjen crvenim kartonom i jedanaestercem s čime se ne može pomiriti i odbija napustiti igru. U rastućoj napetosti crveni karton dobiva još jedan igrač domaćina radi verbalnog okršaja sa sucem nakon čega domaćin koji je ostao sa samo 9 igrača napušta teren. Na stranicama Saveza nije evidentiran rezultat, ali Prekopakra očekuje da će rezultat biti 3:0 u njihovu korist.

 

19. kolo 3. ŽNL BBŽ

NK Vihor Kapelica - HNK Jovača Marino Selo 1:0

Bez kontroverzi ovog vikenda bilo je izgleda jedino u susretu Marinog Sela i Kepelice kada je na domaćem terenu Vihor pobijedio Jovaču s jedinim golom utakmice koji je postignut početkom drugog poluvremena. Vrlo dobra atmosfera vladala je i na terenu i van njega, suđenje je ocijenjeno kao korektno, a utakmica ocijenjena kao dinamična i zanimljiva unatoč malom broju postignutih pogodaka.

Foto: NK Lipik 1925, NK Badljevina