delfin3
delfin3
Medianno

Lipičani i Pakračani na 6. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu

03.05.2021. 10:28 | 512 pregleda | Sport

Prvog svibanjskog vikenda održan je odgođeni 6. Zagrebački proljetni polumaraton koji se trebao održati u ožujku. U subotu se održala utrka na 5 km, dok je glavni događaj bio u nedjelju - utrka polumaratona te relay štafete. 

Piše:
Compas

U subotu, po pljusku i prolomu oblaka, ali ipak prilično toplom vremenu trčali su Lipičani, supružnici Vedran Kelemen i Vedrana Molnar Kelemen, koji inače trče za AK Maratonjare Kutina. Trčalo se od Nacionalne sveučilišne knjižnice Avenijom Većeslava Holjevca preko Mosta slobode i natrag, a staza je bila nešto duža od 5 kilometara.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji sudjelovalo je više od 200 trkača i trkačica. Vedrana Molnar Kelemen zauzela je 39. mjesto u ženskoj konkurenciji s 27 minuta i 55 sekundi, dok je Vedran Kelemen bio 6. u muškoj konkurenciji s vremenom 17 minuta i 53 sekunde. Inače, valja spomenuti i to da je na utrci bio 4. Hrvat. Čak trojica trkača trčala su ovo izdanje brže od dosadašnjeg rekorda utrke.

U potpuno suprotnim i zahtjevnijim vremenskim uvjetima nego dan ranije (jaki vjetar, vrućina i sparina) glavni događaj održan je u nedjelju.

Na također vrlo jakoj međunarodnoj utrci s više od 600 trkača i trkačica istaknuo se nekadašnji Lipičanin i Pakračanin sa zagrebačkom adresom stanovanja Sven Nikles, koji je bio sjajan 13. u muškoj konkurenciji (6. Hrvat), s vremenom 1:23:29. Sven inače nastupa za TK Swibir i sprema se za triatlon.

U ženskoj konkurenciji uvijek odlična bila je Sendi Štrbac i pri tome je zauzela 56. mjesto. Predstavljala je Ultramaraton klub Mazator iz Slavonskog Broda s vremenom 1:57:34.

U konkurenciji štafeta za drugu ekipu MUP-a nastupala je Lucija Lujanac, koja je bila najistaknutiji član svoje muško ženske štafete (3M i 1Ž) koja je zauzela 5. mjesto u kategoriji. Lucija je svoju dionicu od 5 km istrčala za nešto više od 25 minuta, a valja spomenuti da od nedavno trči za AK Maratonjare Kutina.

Utrka se održala prema svim važećim epidemiološkim mjerama, natjecatelji su bili raspoređeni po startnim zonama koje su osiguravale 4m kvadratna prostora za svakog natjecatelja, a također su na startu morali nositi maske. Ipak, nakon dugo vremena trkači su se osjećali "normalno" trčeći umjesto virtualnih utrka one stvarne.

Foto: FB Vedran Kelemen