Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
NAJAVA PROSLAVE OBILJEŽAVANJA 10 GODINA OBNOVLJENOG RADA KLUBA – 4. i 5. rujna 2020.

Povijest KK "Lipik 1974" u periodu od 2010. do 2020. godine

02.09.2020. 10:10 | 881 pregleda | Sport

Izgradnjom gradske kuglane u Pakracu počela je rasti želja za ponovnim aktiviranjem kuglanja u Lipiku. Inicijativni odbor u sastavu: Ivica Kozić, Ivica Osmak, Predrag Nemet, Tomislav Luksetić i Mirko Tušim, pokrenuo je zajedno s predstavnicima Grada Lipika inicijativu da se osnuje (obnovi) rad kuglačkog kluba u Lipiku. U lipičkom Multikulturalnom centru 23. travnja 2010., osnovan je Kuglački klub „Lipik 1974“. Ime je odabrano tako da na neki način objedini i nastavi tradiciju prijeratnih lipičkih klubova „Lipik“ i „Staklana“. Godina 1974. je izabrana iz razloga što iz nje imamo pisani najstariji trag o učešću kluba u natjecanju. Za prvog predsjednika kluba je izabran Mirko Tušim.

Registrirani igrači za prvu sezonu 2010./11. su bili: Antun Adžijević, Josip Bohović, Ivica Hormot, Albert Jirasek, Ivica Kozić, Tomislav Luksetić, Predrag Nemet, Tibor Nemet, Ivica Osmak, Vladimir Slijepčević, Dario Šubert, Mirko Tušim te pomladak Josip Osmak i Domagoj Tušim. Natjecali smo se u županijskoj ligi KS Požeško-slavonske županije i osvojili prvo mjesto od 7 klubova uvjerljivo bez poraza u 12 kola s maksimalna 24 boda. Te sezone smo bili i pobjednici kupa ŽL KS PSŽ, a Mirko Tušim je bio igrač lige. Odigrali smo prijateljske utakmice s KK „Medveščak 1958“ Zagreb u Pakracu 10. 9. 2010. i Zagrebu 2.4.2011.

U sezoni 2011./12. natječemo se s dvije ekipe. Prva ekipa se natječe u 4. HKL – Istok, zona Požega i osvaja 5. mjesto od 10 ekipa. Druga ekipa se natječe u ŽL KS PSŽ, izvan konkurencije i osvaja 3. mjesto od 8 ekipa. Za drugu ekipu su nastupale kuglačice Ankica Keč, Marija Pierobon i Lidija Jirasek te pomladak Josip Osmak i Domagoj Tušim, kao i igrači koji nisu izborili mjesto u prvoj ekipi. Klub su napustili Tomislav Luksetić i Albert Jirasek, a pristupili su nam Ivan Zandona i Davor Schrötter.

U sezoni 2012./13. natječemo se u 4. HKL i osvajamo 7. mjesto. Od 11 ekipa klub su napustili Tibor i Predrag Nemet, a pristupio nam je Josip Lesičak. Mladi 14-godišnji Domagoj Tušim prvi put nastupa za seniorsku ekipu.

U sezoni 2013./14. dolazi do reorganizacije i klub prelazi u viši rang 3. HKL regija Istok – zona Požega, gdje se natječemo do danas. U konkurenciji 13 klubova osvajamo 9. mjesto. Klub su napustili Ivica Kozić i Josip Bohović, a pristupio nam je Igor Major.

Sezona 2014./15. – u konkurenciji 14. klubova 7. mjesto. Napustio nas je Josip Lesičak, a pristupio Željko Sić. Josip Osmak ostvaruje prve nastupe u ekipi.

Sezona 2015./16. – 10. mjesto od 12 ekipa. Željko Sić i Josip Osmak prestaju kuglati, a pristupa nam Ilija Puhmajer.

Sezona 2016./17. – 7. mjesto od 10 ekipa (natjecanje vodi HKS). Napuštaju nas Vlado Slijepčević i Igor Major, dolazi nam Alen Birešić i ponovno se priključuje Josip Osmak.

Sezona 2017./18. – 7. mjesto od 10 ekipa. Napušta nas Alen Birešić, a u klub se vraća Josip Bohović.

Sezona 2018./19. – 5. mjesto od 10 ekipa. Napustili su nas Ivica Hormot, Ilija Puhmajer, Josip Osmak, a vratili se V. Slijepčević i I. Kozić.

Sezona 2019./20. – 9. mjesto od 10 ekipa prvenstvo prekinuto dva kola prije kraja. S kuglanjem je prestao Ivica Kozić, a pristupio nam je Mihael Rebrović.

U proteklih 10 sezona za klub je bilo registrirano 24 igrača od kojih su 22 igrača ostvarila nastup. Ekipu su vodili treneri – sastavljači ekipe: Mirko Tušim, Antun Adžijević, Ivan Zandona, Josip Bohović i Vlado Slijepčević.

 

KK „LIPIK 1974“ – registrirani igrači 2010. – 2020.

Adžijević Antun

Birešić Alen

Bohović Josip

Dalpont Ernest

Hofman Ivan (2020.)

Hormot Ivica

Jirasek Albert

Jirasek Lidija

Jozipović Marko (2020.)

Kozić Ivica

Keć Ankica

Lesičak Josip

Luksetić Tomislav

Major Igor

Nemet Predrag

Nemet Tibor

Osmak Ivica

Osmak Josip

Pierobon Marija

Puhmajer Ilija

Rebrović Mihael

Rosić Jure (2020.)

Schrötter Davor

Sić Željko

Slijepčević Vlado

Šubert Dario

Tušim Domagoj

Tušim Mirko

Valečić Antun

Zandona Ivan

 

Pojedinačno su naši igrači nastupali na prvenstvima županije, Regije Istok, Kupu „Bljesak“, a u mlađim kategorijama Tibor Nemet, Josip Osmak i Domagoj Tušim su ostvarili zapažene rezultate na prvenstvima Hrvatske.

Tijekom proteklih 10 godina rada kluba ostvarili smo korektne sportsko-prijateljske odnose s klubovima liga u kojima smo se natjecali. Izuzetne prijateljske odnose ostvarili smo putem prijateljskih utakmica i učešća na turnirima s KK „Hvidra“ iz Virovitice i ženskim KK „Novska“ iz Novske. Ponosni smo na činjenicu da smo odigrali dvije prijateljske utakmice s KK Medvešćak 1958“ iz Zagreba.

U proteklih 10 godina predsjednici kluba su bili: Mirko Tušim, Ivica Osmak i Antun Adžijević. Zlatko Pečanić je blagajnik od osnutka do danas. Poslove tajnika je uglavnom obavljao Mirko Tušim uz asistenciju Predraga Nemeta, Daria Šuberta I Ivana Zandone.

Ankica Keč, Izidor Demartini, Franjo Pihir, Ljevaković Ivo – Zeko, Antun Valečić i Antun Zanetti su dali veliki doprinos u aktivnostima kluba u proteklom period.

Za opstojnost kluba u proteklih 10 godina svakako je najveći obol dao Grad Lipik, s gradonačelnicima Antunom Haramijom i Vinkom Kasanom te dužnosnicima Ivanom Molnarom, Gordanom Horvat i Slobodanom Katunarom.

Pored Grada Lipika veliki doprinos radu kluba dali su sponzori i donatori, a pri tome moramo istaknuti gospodina Izidora Demartinija koji je poklonio klubu prvu garnituru dresova.

 

KK „LIPIK 1974“ – sezona 2020./2021.

Registrirani igrači:

Adžijević Antun

Bohović Josip

Dalpont Ernest

Hofman Ivan

Jozipović Marko

Kozić Ivica

Major Igor

Osmak Josip

Puhmajer Ilija

Rebrović Mihael

Rosić Jure

Schrötter Davor

Šubert Dario

Tušim Domagoj

Tušim Mirko

Ivan Zandona

Trener: Domagoj Tušim

 

TIJELA UDRUGE (OD 5.6.2020.)

IZVRŠNI ODBOR

Antun Adžijević, predsjednik

Ankica Keč, dopredsjednica

Mirko Tušim, tajnik

Zlatko Pečanić, blagajnik

Ivan Zandona, član

Dario Šubert, član

Davor Schrötter, član

 

NADZORNI ODBOR

Franjo Pihir, predsjednik

Josip Bohović, član

 

LIKVIDATOR: Mirko Tušim

 

U sezonu 2020./21. ulazimo s novim/starim vodstvom kluba, igrački znatno ojačani povratkom Ilije Puhmajera te dolaskom mladih igrača Ivana Hofmana, Marka Jozipovića i Jure Rosića. Nažalost, napustio nas je Vladimir Vlado Slijepčević koji je preminuo u 65. godini života.

Pripreme su počele 17. kolovoza 2020. treninzima. Krajem kolovoza sudjelujemo na turniru „Bljesak 2020“, a 4. i 5. rujna povodom obilježavanja desete obljetnice obnovljenog rada kluba održat će se kuglački turnir „10 godina KK Lipik 1974“.

 

Priredio: Mirko Tušim

U Lipiku, kolovoz 2020. godine