LIPIK test
Delfin
Medianno
I dalje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice

LiPa uvjerljiva protiv Slavije

08.03.2020. 22:24 | 659 pregleda | Sport

U sportsko-školskoj dvorani u Lipiku rukometaši LiPe su u 18. kolu 3. HRL Istok 7. ožujka visoko porazili ekipu Slavije iz Starog Petrovog Sela rezultatom 41:19 (21:9).

Piše:
Compas

Od prve minute vidjelo se da će to biti jednosmjerna utakmica te je samo bilo pitanje s koliko će pogodaka u mreži LiPa ispratiti goste iz Starog Petrovog Sela. Čvrsta i nepropusna obrana gostima nije davala ni milimetar prostora, a kvalitetna obrana je omogućavala mnoštvo golova iz polukontre i kontre. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 21:9.

Kvalitetnom rotacijom, tempo naših rukometaša nije opadao ni u drugom poluvremenu, koje je bilo preslika prvog. Takav razvoj situacije, dao je treneru Pipalu da svim igračima u zapisniku pruži priliku te su ju svi iskoristili. Po isteku 60. minute, semafor je pokazivao konačnih 41:19 za domaću ekipu.

Valja napomenuti da su se svi igrači upisali u strijelce, osim vratara, što dovoljno govori o širini koju je LiPa posjedovala. Najefikasniji je bio Matija Šimić s 5 postignutih pogodaka, dok su 4 postigli Ivan Friš i Pjero Dražul. Čak 7 igrača je postiglo 3 pogotka – Roko MajorAntun Gamberger, Petar SommerIvan Macura, Tito Krucki, Kristijan Paragi te Domagoj Vonić. Dva pogotka su dodali Giuliano Bartoluzzi, David Antonić i Alen Smiljčić, dok je 1 pogodak djelo Mariela Klašnje. Na vratima su odlični bili Dominik Jančik i Tomislav Kešćec.

Ovom pobjedom, LiPa je ostala na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, a u sljedećem kolu gostuju kod RK Tenja.

FOTOGALERIJA

 

DVIJE POBJEDE DJEČAKA „B“

Odličnom vikendu pakračko – lipičkih rukometaša doprinijeli su i dječaci „B“ trenera Anđelka Lucića koji su u 9. krugu 1. HRLDB Istok svladali RK Slatina rezultatom 13:10 (9:4), dok su od RK Viro Virovitica bili bolji rezultatom 14:13 (7:6).

Za dječake su nastupali: vratari Marko Kesten i Mile Dabić te igrači Leo Šabanović, Deni Lapaš (4 pogotka u dvije utakmice), Luka Brtan, Matija Višić (3), Damjan Lucić, Franko Bošnjaković (6), Patrik Ristić (3), Ivan Caha (6), Domagoj Bišćanin (1), Gabriel Grčević, Josip Prhal, Franko Žili (4), Stjepan Karivan.