Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MOTO KLUB PAKRAC LIPIK

Godišnjom skupštinom obilježeno 25. godina rada

02.03.2020. 13:29 | 656 pregleda | Sport

Četvrt stoljeća postojanja i djelovanja Moto Klub Pakrac - Lipik proslavio je u subotu 29. veljače domjenkom u vijećnici kurije Janković kojem je prethodila jubilarna 25. godišnja skupština.

Piše:
Tomislav Ević

Visoka obljetnica bila je povod da se osvrnu na svoj početak djelovanja kojeg se prisjetio i izložio prvi predsjednik kluba Vlado Tessari, od staze pored Pakre, uređenja prve staze na Matkovcu do prve utrke Bljesak, što je popraćeno video prezentacijom kroz četvrt stoljeća prikupljenih fotografija s natjecanja, druženja i radnih akcija. Tajnik Marko Straga iskoristio je tu priliku da u ime kluba uruči prigodna priznanja za poseban doprinos istaknutim članovima kluba, Vladi Tessariju i Dragi Skalniku, koji svoje iskustvo i znanje još uvijek stavljaju klubu na raspolaganje, izrazivši nadu da će još dugo aktivno sudjelovati u njegovom radu.

Skupštinu kojoj je prisustvovala većina članova vodio je tajnik kluba Marko Straga, koji je u svojstvu zamjenika predsjednice Nevie Strage iznio izvješće o prošlogodišnjem radu i financijama kluba. Prošle godine vozači MK Pakrac-Lipik sudjelovali su u ukupno 11 utrka motocrossa te 5 pojedinih utrka Supercrossa. Od sedam vozača (Stefan Lenče MX50J, Noa Polenus MX65J, Luka Papak MX2, Matija Tessari MX2, Igor Ermakora MX OPEN i Josip Tessari B-250) koji su postizali vrlo dobre rezultate protekle sezone staknut je rezultat Stefana Lenčea koji se natjecao se u klasi MX50J. U ukupnom poretku PH zauzeo je izvrsno 4. mjesto s osvojenih 460 bodova. Treća pozicija izmaknula mu je samo za 8 bodova.

Uspješno je održana motocross utrka „Bljesak 2019.“, iako joj je prijetilo otkazivanje radi obilnih oborina noć prije koji su dijelove staze pretvorili u neprohodan glib. Maksimalnom angažiranošću staza se uz pomoć Tomislava Sarke dovela u funkciju, satnice su prilagođene, uvjeti na stazi su kasnije bili odlični i sve je uspješno privedeno kraju, uz veliku pohvalu vozača i svih uključenih sudionika na velikom trudu koji je članstvo MK Pakrac-Lipik uložilo da se utrka održi.

Održan je i refreshing za suce specijaliste u ožujku u Prekopakri na kojem je sudjelovalo 30 sudaca specijalista iz većine klubova s naše bliže strane, Petrička, Kozarevac, Požega, Malino. Rađeni su i zahvati na stazi; posađena su nova stabala u boksu, izgrađena je mreža za navodnjavanje s prskalicama, a saniran je i dotrajali bunar. Straga je istaknuo da je od osnovne važnosti redovno održavanje staze u čemu članstvo treba redovito sudjelovati, kao i potreba za nabavom mehanizacije koja će se koristiti u tu svrhu. „Želio bi sve prisutne nekako potaknuti da se potrude koliko god im njihove obveze dozvole da se posvete klubu, ukupno gledajući to je nekoliko dana u godini kvalitetnog rada. Puno smo efikasniji ako nas ima 10 – 20 aktivnih, nego samo 5 ili 6. Velika bi šteta bila da sad nakon 25 godina borbe i rada Kluba, staza padne u zaborav. Naša je dužnost i obveza prema nadolazećim naraštajima održavati tradiciju Matkovca živom, jer to smo dužni i ovim ljudima koji su to prije 25 godina pokrenuli.“ rekao je Straga. U tome bi ključnu ulogu trebala imati i u siječnju osnovana Slavonska Liga čija ideja je privući što više vozača koji se do sad nisu natjecali, a posjeduju motocikle, a Liga će se temeljiti na većini pravila preuzetih od Nacionalnog Saveza. Termin održavanja je 19. srpanj 2020. te će ljetni termin utrke biti veliki izazov za pripremu staze. Također su prošle godine s INA DELTA-om sudjelovali i u organizaciji spretnosne vožnje automobilima, odradivši sve pripremne radnje prije natjecanja održanog na parkiralištu pakračke tržnice. Nastavit će suradnju i ove godine, utrka je planirana u rujnu.

Financijski je izvještaj članovima prenio tajnik Straga, pripremivši dovoljno primjeraka za sve članove kako bi imali detaljan uvid u kompletno financijsko poslovanje kluba, a ukratko je samo prenio da su prihodi u 2019. godini iznosili oko 68.000 kuna, a rashodi oko 53.000 kuna. Financijski plan za narednu godinu iznosi optimističnih 90.000 kuna.

Vozačima koji su za klub nastupali prošle godine ove se pridružuje i Tomislav Sarka u klasi B-250, tako da u ovu godinu Moto klub Pakrac-Lipik ulazi s 8 vozača. Primat ove godine je naravno na održavanju utrke „Bljesak“ i Slavonske lige u srpnju, te neizostavnim radovima na stazi, popratnim objektima i sadržajima s čim počinju već sljedeći tjedan.

Podršku radu kluba na jubilarnoj sjednici svojim je prisustvom pružila i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević istaknuvši važnost kluba i njihovog rada gradovima u kojim djeluju te podsjetivši vodstvo kluba da im je uvijek na raspolaganju te da se bez rezervi obrate za pomoć ako im bude potrebna.

Na samom završetku sjednice uručene su zahvalnice svima koji su svojim radom i doprinosom pomogli klubu, a slavlje 25. godina MK Pakrac- Lipik nastavljeno je druženjem članova na domjenku u vijećnici.