Delfin
LIPIK test
Medianno

Uspješan sportski vikend naših rukometaša i streličara

17.02.2020. 08:36 | 445 pregleda | Sport

Protekli vikend bio je uspješan za momčad rukometnog kluba "LiPa" koja je na domaćem terenu svladala rivale iz Ivankova. Uspješni su bili i streličari našeg lokalnog kluba "Kuna" koji su nastupali na dvoranskom turniru u Podsusedu.

Piše:
Compas

 

 

 

Pobjeda seniora na domaćem parketu

Malo teže od očekivanog seniori RK "LiPa" su savladali ekipu RK "Cestorad - Vinkoprom" iz Ivankova u sklopu 15. kola 3. HRL Istok. Konačan rezultat je bio 36:31 (18:16).

Odmah na početku utakmice, naši rukometaši stvaraju prednost od 3 pogotka prednost (3:0, 4:1), koju uspješno održavaju. Uporni gosti su uspjeli par puta doći na samo pogodak zaostatka (12:11, 13:12), no naši momci počinju angažiranije igrati te vrlo brzo prednost raste na 17:12. Međutim, borbeni gosti se ne predaju te smanjuju prednost na 18:16. To je bio i rezultat nakon prvog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu do izražaja dolazi kvaliteta i šira klupa rukometaša "LiPe" koji uspješno održavaju vodstvo od 5 do 7 pogodaka prednosti te mirno privode utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Petar Sommer sa 6 postignutih pogodaka, dok su ga u stopu pratili Ivan Friš i Pjero Dražul s 5. Dvojac Antun Gamberger i Domagoj Vonić su postigli 4, dok je krilni igrač Roko Major postigao 3 pogotka. Kvartet Matija Šimić, Mariel Klašnja, Dino Josipović i Kristijan Paragi su u pobjedu ugradili po 2 pogotka, dok je Matej Tepurić postigao 1. Još su nastupali Karlo Frajfogel te vratari Tomislav Kešćec, Mislav Vujatović i Dominik Jančik.

Ovom pobjedom "LiPa" ostaje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 23 boda, a priliku za povećati bodovni saldo će imati već sljedećeg vikenda kada putuju na neugodno gostovanje kod RK "Zrinski" iz Bošnjaka.

 

 

Dobri rezultati ostvareni na turniru u Podsusedu

U organizaciji Prvog streličarskog kluba Zagreb 1955 i Zagrebačkog streličarskog saveza 16. veljače je održan tradicionalni, 23. po redu, dvoranski turnir – Sveti Sebastijan na kojem su streličari našeg lokalnog kluba "Kuna" Pakrac ponovno ostvarili sjajne rezultate.

  • Igor Krušić; Goli luk - Seniori, s 520 kruga osvojio je 2. mjesto (od 17 natjecatelja u navedenoj kategoriji i stilu)

 

  • Dario Marošević; Goli luk - Seniori, s 494 kruga osvojio je 7. mjesto (od 17 natjecatelja u navedenoj kategoriji i stilu)

 

  • Zoran Petrović, Goli luk - Veterani, s 436 krugova osvojio je 3. mjesto (od 4 natjecatelja u navedenoj kategoriji i stilu)

 

  • Josip Šebić, Goli luk - Seniori, s 482 kruga osvojio je 9. mjesto (od 17 natjecatelja u navedenoj kategoriji i stilu)