Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
NK LIPIK 1925

Juniori Lipika osvojili "Peticu"!

03.02.2020. 11:32 | 956 pregleda | Sport

Na popularnoj "Petici", dvoranskom prvenstvu Bjelovarsko-bilogorske županije koje se proteklih tri tjedna tj. vikenda odigravalo u Bjelovaru, ove je godine u juniorskom uzrastu nastupilo čak 22 momčadi od kojih su dvije bile iz Mađarske.

Piše:
Compas

 

Nogometaši trenera Srećka Knoka, na ovom turniru potpomognuti i pomoćnikom Marijanom Gurdonom, u skupini su prije dva tjedna svladali Daruvar 2-0, a od Zdenke izgubili 2-1. Vikend iza toga igrali su dvije ključne utakmice za prolaz skupine, za ukupno prvo mjesto u skupini svladali su Garešnicu 4-0, a s Hajdukom iz Pakraca remizirali 1-1.

S tim rezultatima osvojili su sedam bodova te se plasirali na jučerašnju (nedjelja 2. veljače) završnicu u Bjelovaru. U četvrtfinalu su glatko svladali Ivansku s 3-0, a najtežu utakmicu imali su u polufinalu kada su 20 sekundi prije kraja utakmice postigli pobjednički zgoditak za 2-1 protiv Bilogore 91 iz Grubišnog Polja.
U finalu su opet prikazali nadmoć i vrlo lako stigli do pobjede protiv Bilogorca iz Velikog Trojstva s 4-0.

Uz juniore, na Petici su nastupale i dvije najmlađe kategorije NK Lipika (U8 i U10).
Najmlađi su pod vodstvom Matije Šimunovića u skupini svladali Daruvar 3 s 3-0, a poraženi su od Daruvara 1 s 9-0 te od Garića s 2-1.

Kategorija do 10 godina koju vodi Jeroslav Škondro odigrala je četiri utakmice, a upisali su dva neodlučena ishoda (Garić 2-2, Daruvar 2-2) i dva minimalna poraza (Trnski 1-0, Bilogora 2-1).