Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MOTO SPORT

Protekli vikend osnovana Slavonska motocross liga

15.01.2020. 08:29 | 737 pregleda | Sport

U Malinom kraj Oriovca 12. siječnja održana je sjednica na kojoj je osnovana Slavonska motocross liga. Liga je osnovana s ciljem promidžbe moto sporta i dodatnim oživljavanjem motocrossa, quadcrossa i endura u Slavoniji, doznajemo od Marka Straga, tajnika MK Pakrac Lipik.

Piše:
Compas

„Naša regija obiluje motociklima, vozačima, izvrsnim terenima, stazama, entuzijastima te ćemo to pokušati pravilno usmjeriti. MK Pakrac Lipik se kao veteran u organiziranju Nacionalnog prvenstva aktivirao te će aktivno sudjelovati u radu Lige kroz sama tijela Lige kojima smo članovi.
Naš klub će imati puno koristi od Lige samim time što će se u Pakracu održavati dvije utrke. Uz Prvenstvo Hrvatske u svibnju koje je prioritet, organizirat ćemo i utrku u rujnu, ako se kalendar posloži, gdje bi nastupalo mnoštvo vozača juniora, amatera i profesionalaca.
Sama Liga je tako i podijeljena, tako da mogu nastupati svi koji to žele, ali ipak će vozači s nacionalnim licencama biti odvojeni od amatera.
Liga se zasniva prije svega na sigurnosti, tako da svi koji se odluče okušati u utrkama imat će prave smjernice o sigurnoj vožnji te naputak o napretku.
Ta utrka u rujnu pomogla bi da naša staza ostane vozna tijekom cijele sezone te bi ju koristilo i više vozača od ove dvije utrke.
Želimo da se svi vozači koji imaju motocikle, a nisu se htjeli natjecati u Prvenstvu Hrvatske, maknu s poljskih puteva, presele na stazu i okušaju se u natjecanju bez puno pritiska te uživaju u sigurnoj vožnji.
U ligu se uključuju organizatori koji do sad nisu bili poznati i tako se otvaraju novi horizonti, nove staze, novi izazovi.
Kao i MK Pakrac Lipik, Slavonsku motocross ligu pokreće entuzijazam, ljubav prema motosportu te čisto volonterstvo, a sve u svrhu promicanja sporta, sportskog načina života te sportskog zajedništva.
Ovim putem pozivamo sve vozače, koji posjeduju motocikle za motocross, endura ili quad, neka se jave u Ligu, te se okušaju bez ikakvih obveza u natjecanju.
Nitko od vozača neće biti zakinut, svi su na dobitku, kao i cijeli moto sport.
Vidimo se na stazi.“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje tajnik MK Pakrac Lipik, Marko Straga.