delfin3
LIPIK test
Medianno
MOTO KLUB PAKRAC LIPIK

Rezime i rezultati u protekloj sezoni 2019.

14.01.2020. 13:11 | 840 pregleda | Sport

Moto Klub Pakrac Lipik imao je vrlo dobru prošlu godinu, a nakon  kraja sezone 2019. presjek događanja i postignuća vožača MK Pakrac Lipik javio nam je tajnik kluba Marko Straga.

Piše:
Compas

Završena je motocross i supercross sezona a MK Pakrac Lipik ima veoma dobre rezultate te se s pravom nadamo da će nadolazeća sezona 2020. biti rezultatski još bolja.

Krenut ćemo s rezultatima Juniora u klasi MX50 za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske.

U klasi MX50J naš junior Stefan Lenče je imao izvrsnu sezonu.

U otvorenom prvenstvu Hrvatske Stefan je zauzeo izvrsno 3. mjesto s osvojenih 109 bobova. Drugoplasirani vozač je imao 137 bodova te je Stefana dijelilo nekoliko bodova od druge stepenice. U Prvenstvu Hrvatske Stefan je osvojio ukupno 4. mjesto s osvojenih  460 bodova. Za napomenuti je da mu je 3. mjesto izmaklo za samo 8 bodova. Naporni treninzi, posvećenost motocrossu garancija su i nagovještaj uspješne sezone 2020.

Nagradu za svoje izvrsne vožnje Stefan je primio u Požegi, na dodjeli priznanja svim vozačima osvajačima prvih 3 mjesta.

Naš drugi Junior Noa Polenus koji se natječe u klasi MX65 osvojio je izvrsno 8. mjesto u konkurenciji 29 vozača koji su osvajali bodove. Noa je bio konstantan te je marljivo odrađivao utrke u vrijedno sakupljao bodove.

U Prvenstvu Hrvatske Noa je zauzeo i više nego izvrsno 6. mjesto.

Naši marljivi juniori klupski su zauzeli ukupno 5. mjesto u poretku u konkurenciji 9 klubova.

U klasi MX2 naši vozači Matija Tessari i Luka Papak su ostvarili sljedeće rezultate u Prvenstvu Hrvatske:

Matija Tessari u konkurenciji 15 vozača zauzeo je odlično 9. mjesto, a Luka Papak odmah do njega 9. mjesto. U Otvorenom prvenstvu Hrvatske Matija je bio odličan i zauzeo 12. poziciju, a Luka Papak 18. poziciju u konkurenciji 24 vozača. I Matija i Luka imali su peh s ozljedama ove sezone pa je rezultat i više nego izvrstan. Najbitnije da su se oporavili i marljivo treniraju za sljedeću sezonu.

U najjačoj klasi nastupao je Igor Ermakora, naš izvrstan vozač koji nažalost ima težih zdravstvenih problema te veći dio sezone nije niti nastupao.

Unatoč tome u Otvorenom prvenstvu zauzeo je 19 mjesto u konkurenciji 22 vozača, a u Prvenstvu Hrvatske zauzeo je 9. mjesto u konkurenciji 13 vozača.

Naši seniori su ovim nastupima klupski zauzeli izvrsno 6. mjesto, u konkurenciji od čak 16 klubova, što je stvarno extra rezultat.

U B-Ligi imali smo predstavnika u klasi B-250. Josip Tessari je svojim izvrsnim vožnjama zauzeo izvrsno 4. mjesto u konkurenciji od čak 33 vozača. Josip je marljivo radio tijekom sezone, vozio utrke, dizao tempo te skupio 303 boda. Od treće pozicije dijelilo ga je samo 14 bodova.

Pošto u B-Ligi vozi sam od naših predstavnika pa je činjenica da je klub zauzeo 8. mjesto u konkurenciji 18 klubova izvrsna.

Sljedeće sezone Josip dobiva pojačanje, jer u klasi B-250 imamo novog vozača. Tomislav Sarka, naš prijašnji vozač, ponovno se aktivirao, marljivo radi na pripremama za sezonu, te će zajedno s Josipom braniti boje našeg kluba.

 

U supercrossu su se natjecali naša oba juniora. Stefan je i u Supercrossu osvojio ukupno 3. mjesto, a Noa Polenus izvrsno 6. mjesto.

Klupski naši vozači su bili izvrsni 4. ukupno.“ zaključuje svoj rezime sezone 2019., tajnik MK Pakrac Lipik, Marko Straga.