LIPIK test
Delfin
Bazeni Lipik
KUGLANA PAKRAC

Pakračka Sloga odnosi pobjedu na drugom izdanju kuglačkog turnira „narodnim načinom“

05.01.2020. 20:11 | 816 pregleda | Sport

Na stazama pakračke kuglane i ove godine se održao turnir „narodnim načinom“, a najuspješnija ekipa i pobjednik drugog izdanja turnira s 356 bodova bila je ekipa KK Sloga iz Pakraca. Od svojih drugoplasiranih sugrađana i kolega iz KK Slavonski Banovac bili su bolji za svega 7 bodova, dok je treće mjesto pripalo ekipi 3D Kumovi iz Lipovljana koji su imali 331 bod.

Piše:
Tomislav Ević

Ekipe su bile sastavljene od tri člana sa zamjenom, igralo se u „čišćenje“, finalni rezultat zbroj je oba dana turnira koji se igrao od petka 3. siječnja do subote 4. siječnja, a ove je godine na turniru sudjelovalo oko 70 kuglača podijeljenih u 19 ekipa.

Najbolje tri ekipe ove godine primile su plakete za razliku od prošlogodišnje premijere turnira kada su pobjednici uz slavu prvih osvajača kuglačkog turnira „Narodnim načinom“ nagrađeni jednim čunjem!

„Iznimno smo zadovoljni posjećenošću i odazivom na turnir, turnir je sportsko zabavnog karaktera, a organiziran je u ovo vrijeme godine u periodu sezonske stanke koja traje do 24. siječnja, radi popularizacije ovog sporta kao i radi održavanja kondicije kuglača van sezone. Kuglači su i inače vrlo brojni i aktivni te su staze pakračke kuglane često u upotrebi, a svi koji se u to žele i sami uvjeriti mogu to učiniti tijekom tjednih treninga i ligaških susreta vikendom.“ rekao nam je Jure Rosić, zaposlenik kuglane i svojevrstan voditelj turnira koji je sve njegove konce držao u rukama do samoga kraja, proglašenja pobjednika i dodjele prigodnih nagrada i plaketa. Uputio je zahvale zaslužnima za održavanje ovogodišnjeg turnira, organizatoru Sportskoj zajednici Grada Pakraca i suorganizatoru Caffe baru Feniks kao i Caffe baru Jet Set, Caffe baru Public te Lipičkom Compasu.

Po riječima sudionika turnira, među kojima nije nedostajalo ni pripadnica ljepšeg spola, atmosfera je bila odlična, uz puno natjecateljskog i sportskog duha te naravno uz glasno odobravanje i pljesak za svaki savršeni hitac bez obzira na to tko ga je postigao. Odlična atmosfera upotpunjena je nastavkom druženja po završetku turnira uz catering i neizbježno komentiranje najboljih poteza i analiziranje netom završenog turnira...