LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2

Lovro Bruneta (13) među najboljim hrvatskim nogometašima

30.12.2019. 08:36 | 1677 pregleda | Sport

Lovro Bruneta (13 godina), nogometaš NK Lipik 1925 sudjelovao je na Jesenskom selektivnom turniru nogometnih središta Hrvatskog nogometnog saveza za dječake koji je od 12. do 16. prosinca održan u Medulinu, a ujedno je bio i jedini igrač iz naše županije među 20 igrača koji su sačinjavali selekciju regije Osijek u kategoriji U13.

Piše:
Sezame.pr

U toj kategoriji je igralo još 9 igrača Osijeka, 5 igrača Marsonije, 3 igrača Hypo Limača, te po jedan igrač Cibalije i Čepina.

Kako nas je izvjestio Ivor Podunavac koji je dugi niz godina trenirao Lovru, njegov selektivni proces započeo je prošle godine, a uz njega je iz kluba za županijsku selekciju u 2006. godištu nastupao Leon Kaurin i vratar Milan Rađenović.

Format natjecanja je da regiju čine četiri županije te su igrali svatko sa svakim, na jesen i u proljeće i nakon toga od svih igrača, njih dvadeset dobije poziv na završnu selekciju regije. Nakon utakmica odigranih tijekom rujna, listopada i studenog, u Pakracu je krajem studenog održana završna selekcija regije. Lovro, koji inače u klub igra na poziciji stopera, stjecajem okolnosti je odigrao na poziciji desnog beka i odigrao je odličnu utakmicu čime je zaradio poziv za završno okupljanje u Medulinu.

Bilo mi je jako lijepo, dobro sam se uklopio i jako sam zadovoljan s treninzima i utakmicama. Posebno mi se svidio Medulin koji je prekrasan. Jedino što nije bilo baš dobro je što sam lakše ozlijedio koljeno pa nisam igrao u zadnje dvije utakmice“, pojašnjava Lovro, inače odličan učenik 7. razreda Osnovne škole Lipik. Naime, prije lakše ozlijede koljena koju je zaradio u utakmici protiv selekcije Rijeke, Lovro je sudjelovao u pobjedi regije Osijek protiv regije Sjever 3:0 i protiv Zagrebačke županije 2:0.

Odličan u nogometu – odličan u rukometu!

Lovro je kao pravi profesionalac dodao kako je zahvalan NK Lipik 1925, a posebno treneru Podunavcu koji ga je vodio kroz selekcije, savjetovao ga, bio mu podrška s tribina i uvijek bio na raspolaganju za pomoć i podršku. Lovro je pravi sportski tip i osim nogometa odličan je i u rukometu. Igra za selekciju Dječaka „A“ Rukometnog kluba LiPa koja se natječe u Regiji istok, u kojoj je najbolji strijelac i igrač. Na pitanje bi li volio postati profesionalni nogometaš, odmah odgovara: „Naravno. Tko ne bi!“, ali je svjestan da je škola također vrlo važna pa već sada zna da nakon srednje škole želi upisati Kineziološki fakultet.

U NK Lipik 1925. igra u kategoriju Starijih pionira, ali povremeno igra i za juniore koji su stariji i po pet godina.

Riječi hvale za Lovru ima i njegov dugogodišnji trener Ivor Podunavac.

Lovro je svojim ponašanjem, zalaganjem i stopostotnim dolaskom na selektivne aktivnosti, ali i svojim igrama zaslužio ovaj poziv. Vrlo je pristojan momak, druželjubiv i lako se uklapa. Također, sada ne smije biti opuštanja nego treba još ozbiljnije i kvalitetnije trenirati kako bi na proljeće bio spreman da ponovno izbori poziv. Mislim da mu je u svemu ovome pomoglo i to što je prošao prva tri tjedna seniorskih priprema s tadašnjim trenerom Vjeranom Simunićem koji ga je dozirao prema dobi i sigurno je tu skupio i dosta snage i dosta znanja i iskustva“, zaključuje trener Podunavac.

Proljeće prilika za reprezentativni dres

Lovro će na proljeće ponovno proći selekcije na regiji pa će se pokušati opet izboriti za završnicu nakon koje će izbornik reprezentacije Sergej Milivojević odrediti najbolje koji će obući hrvatski dres. Nadamo se da će ga obući i naš Lovro!