Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
17. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR LIPIK

Završen Božićni turnir, naslov u novim rukama!

29.12.2019. 18:52 | 1073 pregleda | Sport

Finalni dan 17. izdanja lipičkog Božićnog malonogometnog turnira je iza nas, a nakon dvije godine dominacije ekipe CB Numero - Kip gradnja iz Nove Gradiške turnir ima novog osvajača, ekipu Samoposlužna praonica Pakrac-Šume Šugić-CB Elixir. Za one koji nisu pohodili turnir ove subote slijedi sažetak finalnog dana ovog tradicionalnog malonogometnog turnira.

Piše:
Tomislav Ević

Iako po mišljenju nekih finalni dan turnira nije bio uzbudljiv kao pretposljednji, ljubitelji malog nogometa ipak su imali prilike uživati u dobroj nogometnoj predstavi i u napetom raspletu finala veteranske kategorije. Finalni dan započeo je s mlađim kategorijama, a za razliku od pretposljednjeg dana turnira kada je završnicu i finale imala kategorija U-14, jučer su polufinalne i finalne susrete igrali mladi u kategorijama U-10 i U-12.

Nakon završnice mlađih kategorija uslijedio je konačni rasplet ovogodišnjeg turnira finalnim susretima veteranske i seniorske kategorije. Branitelj dvostruke titule osvajača turnira ekipa CB Numero - Kip gradnja iz Nove Gradiške ove godine je igrala za treće mjesto (nakon što je dan prije poražena u lutriji kaznenih udaraca od ovogodišnjeg osvajača turnira) protiv lokalne ekipe Pizzerie Hookah. Hookah kreće vrlo agresivno, bez respekta prema suparniku, nižu prilike te do 14 minute prvog dijela vode 2:0, a rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena. Tek sredinom drugog poluvremena dolazi do novog pogotka, ovaj put ga postiže ekipa iz Nove Gradiške za 2:1 nakon čega uvode golmana igrača. Taktiziranje im se nije isplatilo jer iako su brojniji u sredini terena greške ih skupo koštaju te Hookah lakim pogocima povećava prednost za krajnji rezultat 5:1 i treće mjesto na turniru.

Finale veteranske konkurencije odigralo se između ekipa Pizzerie Palermo i Toplice Lipik, uz glasno bodrenje publike i vrlo napet rasplet. Utakmica s dva različita poluvremena; prvo je poluvrijeme bilo pod kontrolom Garešničke ekipe koja je povela u petoj minuti, dobro kontrolirala teren i praktički zaključala svoju vratnicu svim pokušajima fizioterapeuta. Dodatno povećavaju svoju prednost pogotkom u 8 minuti, a rezultat 2:0 ne mijenja se do kraja prve polovine susreta. Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom tonu, bez zgoditaka sve do pretposljednje minute susreta kada se Toplice bude i postižu pogodak za 2:1. Našavši novu snagu i motivaciju, silovito napadaju i u zadnjoj minuti postižu izjednačujući pogodak, 2:2! Do kraja drugog poluvremena situacija ostaje jednaka i pobjednik će biti bolji u izvođenju kaznenih udaraca. Prvi udarac izvela je ekipa Toplica i bio je odlučujući, jer je ujedno bio i jedini obranjen, a s rezultatom od 5:4 Pizzeria Palermo najbolji su veterani 17. malonogometnog turnira u Lipiku.

Posljednji susret dana bio je i onaj najjači, dvije najbolje ekipe turnira borile su se za naslov i nagradu od 12.000 kuna. Iako je ekipa Samoposlužna praonica Pakrac-Šume Šugić-CB Elixir imala status favorita, članovi ekipe Fast Food MiNiLu tijekom turnira pokazali su da nisu za podcijeniti. Pakračka ekipa krenula je s istom taktikom kao i u prethodnom susretu, i pokazalo se da su dobro uvježbani, no činilo se da su ih protivnici pročitali jer su već u 7. minuti primili pogodak, MiNiLu vodi 0:1. I tu su stali. Do kraja prvog poluvremena pakračka ekipa vodi 2:1, prednost raste u 5. minuti drugog poluvremena na 3:1, i u 10. na 4:1. Članovi ekipe MiNiLu gube koncentraciju, traže rješenje uvođenjem golmana/igrača, no loša provedba ili bolje rečeno bolja izvedba protivnika koštaju ih još dva lako primljena pogotka i krajnji rezultat je 6:1!

Nakon pleska publike i prijateljskih pozdrava na kraju finala, pehare pobjednicima kao i ostalim zaslužnim sudionicima dodijelili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik nogometnog kluba NK Lipik 1925. Dejan Iličić. Najboljim igračem turnira proglašen je Roberto Alviž, kapetan ekipe koja je ove godine u velikom stilu pokorila turnir, dok su titule najboljeg strijelca i golmana osvojili igrači trećeplasirane ekipe Pizzerie Hookah, Krunoslav Lilovac i Roberto Zanetti.

FOTOGALERIJA: 17. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR LIPIK - POSLJEDNJI DAN TURNIRA - FINALE SENIORA I VETERANA; subota 28. prosinac 2019.