LIPIK test
LIPIK test
Medianno
NK LIPIK 1925, MŽNL SL. BROD - POŽEGA

Seniori NK Lipik 1925 započeli pripreme za predstojeću sezonu

16.07.2019. 08:34 | 1360 pregleda | Sport

Na nogometnom stadionu u Lipiku 15. srpnja je održana prozivka i prvi trening seniorske momčadi Nogometnog kluba Lipik 1925 prije početka predstojeće sezone 2019./2020. u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod - Požega. Seniorima su se pridružili i juniori.

Piše:
Matija Kulhavi

"Danas je prvi dan priprema NK Lipik 1925 gdje smo okupili seniore i juniore, dok mlađe kategorije kreću već 1. kolovoza.", kazao je Dejan Iličić, predsjednik lipičkog nogometnog kluba te dodao kako nakon jedne izvanredno uspješne sezone, tijekom koje su ostvarili ulazak u 4. HNL - MŽNL Slavonski Brod - Požega, slijede susreti s iznimno snažnim nogometnim klubovima. Zbog toga su i pripreme ove godine krenule malo ranije kako bi lipički nogometaši bili spremni izboriti ostanak u ovoj ligi, što je i cilj uprave NK Lipik 1925.

Dejan Iličić

Dobar prijelazni rok

Od predsjednika Iličića smo doznali kako je odrađen i dobar prijelazni rok pa su zadržani svi igrači koji su tijekom proteklog proljeća pobijedili u deset od jedanaest utakmica tako da klub već sad započinje pripreme s visoko kvalitetnim igračima. Unatoč tome, pojačali su momčad s nekoliko novih igrača. Iz pakračkog Hajduka je stigao Teo Duvnjak, iz Dobrovca Ivan Kaurin i mladi golman Vinko Galović, a klub je registrirao i nove mlade nogometaše. To su Teo Živanović, Jan Kaurin, Maid Demiri i Ivan Branković. Isto tako Lipik 1925 su pojačala i dva stopera, a jedan od njih je Boris Klimeš koji stiže iz Zdenke.

Nastavljaju ondje gdje su stali

Prošlo ljeto, kad je krenula sezona, nije se znalo da će biti reorganizacija i da će se stvarati nova liga. Kad se to saznalo, napravljeno je sve što se moglo kako bi se pojačala ekipa i stručni stožer pa je tako u Lipik stigao i novi trener Vjeran Simunić.

Vjeran Simunić

Ovom se prigodom trener Simunić nadovezao na izjavu predsjednika Iličića te naglasio kako treba nastaviti ondje gdje se i stalo jer na lovorikama se ne može živjeti. "Ulazimo u jedan novi žrvanj utakmica u MŽNL Sl. Brod - Požega. Područje je to u kojem sam proveo tri godine i jako dobro znam što nas čeka, a kad govorimo o kvaliteti igrača, moramo se podsjetiti da su od tamo potekli Olić, Mandžukić i Rapaić. Ići ćemo korak po korak da bi se stabilizirali i što prije osigurali ostanak u ligi kako bi time mogli postepeno napredovati.", izjavio je Simunić i zaključno napomenuo da će se raditi na taktičkoj disciplini, fizičkoj sposobnosti igrača i na agresivnosti jer ova nova liga će biti više "ratnička" nego što su bile one prethodne.

Pripremne utakmice:

20.7.: (18h): Vihor – Lipik

23.7.: Lipik – Zdenka

27.7.: Lipik – Dugo Selo

31.7.: Valpovo – Lipik

3. i 4.8.: turnir Slavonski Brod

3. do 9.8.: Vitez pripreme (2 utakmice)

11.8.: kup utakmica

13.8.: Čazma - Lipik 1925

14.8.: Lipika – Moslavina

17.8.: kup utakmica

20.8.: Lipik – NK Trnje

 

 

U novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod - Požega u sezoni 2019./2020. natjecat će se 14 klubova. Od toga će 6 klubova biti iz Požeško - slavonske županije (Lipik 1925 (Lipik), Hajduk (Pakrac), Kaptol, Požega, Jakšić i Tim osvježenje (Kuzmica)), a 8 klubova će biti iz Brodsko- posavske županije. To su Željezničar (Slavonski Brod), Mladost (Sibinj), Slavonac (Bukovlje), Tomislav (Donji Andrijevci), Sikirevci, Zadrugar (Oprisavci), Svačić (Stari Slatinik) i Omladinac (Gornja Vrba).