LIPIK test
LIPIK test
Medianno

NK LIPIK 1925 - Osvrt na sezonu za svih sedam kategorija

02.07.2019. 11:29 | 721 pregleda | Sport

Piše:
Compas

 

 

SENIORI

Seniori su nakon prvog dijela sezone držali sedmo mjesto prvenstvene ljestvice. Veoma dobrim igrama u proljeće zauzeli su treće mjesto s 41 bodom (13 pobjeda, 2 neodlučena i pet poraza). S ovim rezultatom osigurali su nastup u MŽNL Brod - Požega. Kada bi se računao samo proljetni dio, osvojili su prvo mjesto (9 pobjeda i poraz) s dva boda ispred Kaptola.

Ukupno su zabili 57 golova, a primili 27. S 27 primljenih golova najbolja su obrana lige, s dva primljena gola manje od Buka. U prvoj polusezoni Marinić je kapitulirao 15 puta, Lesičak dva puta, a povratkom Zanettija obrana je samo 10 puta slala loptu iz svoje mreže na centar.

Najbolji strijelac kluba, a četvrti ligaški je Valentino Jirasek s 18 golova.

Slijedi ga Tomislav Oršić s 11, Josip Galko postigao je 6, na 4 su se zaustavili Derwich Bryan Victor i Ivica Šugić, 2 su dodali Roberto Alviž, Stefan Darko Derenj, Josip Jozipović i Antun Lesičak. Po jednom su zabili Karlo Kligl, Mile Kovačević, Marko Miladinović, Zlatko Osmanović i Tin Podunavac.

Statistički, igrač kojemu najmanje treba da postigne zgoditak je Darko Derenj koji je svoja dva zgoditka postigao u 157 minuta koliko je igrao ove sezone, što govori da zabija svakih 78.5 minuta, a slijedi ga Jirasek kojemu treba 81,9 minuta za pogodak.

Najviše minuta ove sezone u nogama imaju Jirasek (1474), Kasapović (1469), Oršić (1454), Miladinović (1360) i I. Podunavac (1125). Ukupno je nastupilo 28 igrača, a prosjek godina bio je 23,3 što nas svrstava na četvrto mjesto lige, dok je uvjerljivo najmlađa ekipa u ligi Papuk s prosjekom 20,4 godine.

Najstariji igrač koji je nastupio ove sezone bio je Roberto Alviž (34 godine), a najmlađi Lovro Skender sa 17 godina.

Kapetansku traku 11 puta nosio je Macura, a 9 puta Jirasek.

Najviše žutih kartona (5) skupili su Jirasek, I.Podunavac i Lesičak.

Na fair play ljestvici pobjegli smo sa začelja, te smo predzadnja momčad lige. Razlog leži u činjenici velikog broja žutih kartona.

Na tablici nizovi, bilježimo najduži niz pobjeda u ligi, njih osam.

Ekipu je 15 kola vodio Ognjen Kafka, a posljednjih 5, Vjeran Simunić.


MLAÐE KATEGORIJE

Polaznici škole nogometa s aktivnostima su započeli (ljetnim kampom) u kolovozu 2018. godine. Od tada pa sve do prvog srpnja neprekidno se radi sa 6 kategorija, a jedina stanka bit će mjesec srpanj. U trenažni proces uključeno je nešto više od stotinjak djece, te šest trenera kao i trener vratara.

- Juniori su se ugledali na starije seniorske kolege, s kojima su i prošli pripreme što se odrazilo na rezultate u ovoj polusezoni.

Slavili su u 8 od 10 utakmica, dok su jednu remizirali, a poraz su doživjeli na gostovanju u Kuzmici. Osvojili su 40 bodova (13 pobjeda, remi i 6 poraza), te završili na drugom mjestu 1.ŽNL, što je skok sa šestog mjesta u odnosu na prvi dio sezone. Ekipu je vodio trener Srećko Knok. Marko Miladinović s 21 golom četvrti je strijelac lige, a da većinu prvog dijela sezone nije bio ozljeđen, zasigurno bi se borio za titulu najboljeg strijelca, dok je po riječima trenera iz drugih klubova upravo on najbolji igrač ove lige.

14 golova postigao je Nemanja Sudar, 5 Lovro Skender, 4 Renato Čelebić, 2 Valentino Čengić, Lukas Dobraš, Igor Galko, Paštrik Kuzhnini a 1 su dodali Josip Horvat i Karlo Savi.

Kroz sezonu za ovu kategoriju nastupilo je 24 igrača.

- Stariji pioniri (u-15) pod vodstvom trenera Maria Adžijevića Bege sezonu su završili na šestom mjestu.

Ostvarili su 13 pobjeda i 9 poraza, zabili su 47, a primili 28 golova. Trener ekipe dobro je posložio obrambene redove, a uspjeh je veći što je većinu sezone branio dvanaestogodišnji Milan Rađenović. Nešto boljeg rezultata koštala ih je činjenica što su i vrh napada predvodili vrlo mladi igrači iz mlađe kategorije koji su se teško mogli nositi s tri i četiri godine starijim protivnicima, te slabiji odaziv na treninge.

Najbolji strijelci ove kategorije s 8 golova su Gabrijel Sudetic i Leon Kaurin, 6 Niko Kozić, 5 je postigao Karlo Stanković, 4 Dorijan Fraj, 3 Emanuel Jurić, Karlo Majstorović, i Marin Čakarić, 2 Matej Gurdon, a po jedan Emir Behrami, Alex Blažević, Marko Čokrlić, Klario Kolar, Karlo Savi i Borna Strmota.

U ovoj kategoriji nastupalo je najviše igrača, ukupno njih 26 (19 iz same kategorije i 7 mlađih).

- Mlađi pioniri (u-12) završili su treći na tablici s 18 pobjeda, tri neriješena rezultata i tri poraza. Zabili su 157 golova, a 33 primili. Golove su postizali: 65 Leon Kaurin (najbolji strijelac lige), 30 Emanuel Jurić, 9 Noa Ereiz, 7 Klara Ivezić, 6 Lovro Bruneta, 5 Fran Bahnik, Dino Makaj, Sergej Buzdum, Leo Hruška, Noa Parag, 4 Matija Mijačević, 3 Matko Džolić, 2 Luka Rađenović i Luka Vinker, 1 Fran Bešlić i Rea Šafar.

Nastupilo je 20 igrača od čega su tri bile cure, a ekipu je vodio trener Ivor Podunavac.

- Početnici (u-10) su pred početak sezone na osnovu rezultata prethodne generacije ostvarili ulazak u međužupanijsku ligu Brod - Požega. Pokazalo se da oni još ipak nisu bili spremni za ovaj iskorak te su ubilježili svih 18 poraza. Ovdje je većina igrača ulaznog godišta, tako da sljedeće sezone očekujemo bolji plasman neovisno o ligi u kojoj će se natjecati. U strijelce su se upisivali Roko Strmota 3, a po jednom su zabili Aleksandar Debeljak, Lukas Melić, Eric Živanović i Jan Makaj.
Nastupilo je 18 dječaka i jedna cura, a vodio ih je trener Jeroslav Škondro.

- Limači (u-8) su se natjecali u 1.ŽNL Bjelovarsko - bilogorske županije zato što u našem županijskom savezu nije organizirano natjecanje za ovu kategoriju. Odigrali su petnaest utakmica, a zabilježili su jednu pobjedu i četrnaest poraza. Završili su na posljednjem šestu mjestu. Strijelci su bili: 5 Jan Makaj, 4 Roko Strmota, 2 Luka Bakarić i Jakov Šimunović, 1 Fran Salvador.
U ovoj sezoni za ovu kategoriju nastup je upisao 21 igrač.

- Jedina selekcija koja nije u natjecateljskom nogometu je nogometna igraonica (4-6 godina) koja broji dvadesetak djece.

Treniraju od kolovoza po dva puta tjedno, odigrali su nekoliko prijateljskih utakmica s vršnjacima iz Pakraca, a tamo su nastupali i na svom prvom turniru gdje su ubilježili pobjedu i dva poraza. Vodi ih trener Ivan Pleša.

U ovoj sezoni klub je školovao petoricu trenera škole nogometa na HNS-ovoj akademiji, te su Mario Adžijević, Vedran Kelemen, Srećko Knok, Jeroslav Škondro i Roberto Zanetti licencirani treneri nogometa C kategorije.

LJETNI TURNIRI

Nakon završetka sezone, kategorije u-8, u-10 i u-12 nastupile su na ljetnim malonogometnim turnirima u Vidovcima, Pavlovcima i Kaptolu.

Najbolji rezultat ostvarila je kategorija u-12, koja je na turniru u Pavlovcima zauzela 2.mjesto, a "osmaši" su na istom turniru zauzeli peto mjesto.

Seniorima i juniorima slijedi odmor do sredine srpnja kada kreću pripremu za nadolazeću sezonu u MŽNL Brod - Požega, dok će preostale kategorije krenuti s radom početkom kolovoza.