banner sezame okoliš
Lipik banner
Upit1
Na području Lipika, Pakraca i Novske

Održan triatlon "Škevinov izazov 3"

18.06.2019. 07:29 | 983 pregleda | Sport

U organizaciji biciklističkog kluba Titan, a uz potporu Grada Pakraca, Sportske zajednice Grada Pakraca, Grada Lipika i Turističke zajednice grada Novske u nedjelju, 16. lipnja, održan je treći po redu, jedini triatlon u našoj okolici - Škevinov izazov.

Piše:
Matija Kulhavi

Ove godine kao triatlon olimpijske distance okupio je gotovo 40 sudionika u nikad jačoj konkurenciji. Ovogodišnji triatlon je kao i prethodnih godina kretao na Novljanskom jezeru gdje su natjecatelji plivali 1,5 km, zatim biciklirali preko 40 km sve do planinarskog doma Omanovac te na kraju odradili trčanje od 10 km cestom oko planinarskog doma.

Pobjedniku ove utrke, Matiji Aviroviću trebalo je samo 2h i 22 min da prođe zadanom rutom. U ženskoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedila Sonja Škevin koja je zauzela i 2. mjesto ukupno s vremenom 2h i 39 min.
U štafetnoj konkurenciji 1. mjesto su osvojili Tomislav Tessari kao plivač, Darko Kos na biciklu i Antonija De Martini na trčanju s vremenom 2h i 47 min.

Ovim putem organizatori su se zahvalili svima koji su bili uključeni u organizaciju, a posebno Gradu Pakracu i Sportskoj Zajednici Grada Pakraca na financijskoj potpori zbog čega je omogućeno održavanje utrke na višoj razini.

FOTOGALERIJA