LIPIK test
Delfin
Medianno
10. kolo premijer lige za prvaka

PPD Zagreb obranio naslov prvaka Hrvatske; prisustvovali i mladi rukometaši RK LiPa

30.05.2019. 10:04 | 703 pregleda | Sport

Nakon što su ranije ovog mjeseca osvojili 26. naslov pobjednika hrvatskog Kupa, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu, 29. svibnja, po 28. put osvojili i naslov prvaka Hrvatske. Pobijedili su Nexe iz Našica rezultatom 30-27 (17-13), a utakmici je u sportskoj dvorani Kutija šibica u Zagrebu, na poziv PPD Zagreba, prisustvovalo i četrdesetak mladih rukometaša RK LiPa, kao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana sa suradnicima.

Piše:
Matija Kulhavi

Rukometaši PPD Zagreba, pobjedom nad ekipom NEXE Našice, očekivano su stigli do novog naslova prvaka Hrvatske i time su još jednom potvrdili svoju nadmoć u hrvatskom rukometu u kojem su od mogućih 56 trofeja osvojili njih čak 54, dok je preostala dva naslova pobjednika Kupa osvojio Metković 2001. i 2002. godine. Ovdje svakako valja istaknuti kako su rukometaši PPD Zagreba bili i dva puta prvaci Europe, četiri puta su igrali finale lige prvaka, a deset puta su bili prvaci bivše države te dva puta kupa Jugoslavije, kao i pobjednici super kupa Europe i pobjednici SEHA lige.

Inače, kao što smo već informirali naše čitatelje, ovih je dana potpisan i Ugovor o partnerstvu i suradnji prema kojem će RK PPD Zagreb sljedeće dvije sezone dolaziti na zimske sportske pripreme u Lipik. Ugovor su potpisali direktor kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković i ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen uz prisustvo lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane i dogradonačelnika te predsjednika Upravnog vijeća Toplica Lipik Slobodana Katunara.

Ova suradnja i partnerstvo samo će dodatno učvrstiti smjer u kojem Lipik ide kako bi ponovno postao jedna od poznatih destinacija sportskog turizma, a bit će to i prilika za mlade rukometaše našeg lokalnog kluba da vide kako se pripremaju i treniraju profesionalni rukometaši.

FOTOGALERIJA