LIPIK test
Delfin
Bazeni Lipik
26. KOLO 3.HRL ISTOK

RK LiPa – RK Petrijevci 35:38 (14:19)

27.05.2019. 08:46 | 387 pregleda | Sport

Gotova je još jedna duga i naporna sezone za rukometaše RK LiPa, ali ne način kako su zamislili. Naime, u Pakracu ih je s 35:38 pobijedila susjedna ekipa na tablici, RK Petrijevci.

Piše:
Compas

Sam rezultat utakmice s 38 primljenih golova govori dovoljno o tome što nije funkcioniralo. Obrana koja je kroz gotovo cijelu sezonu bila zaštitni znak ekipe jednostavno nije mogla povezati svoje redove. Previše tehničkih grešaka te jako puno promašenih zicera uz 3 primljena sedmerca glavni su uzroci poraza.

Igralo se gol za gol do rezultata 12:12 kada seniori LiPa-e dobivaju 2 isključenja, gosti iskorištavaju brojčanu prednost te se odvajaju na osjetniju razliku. Krajnji rezultat prvog poluvremena je bio 14:19 za goste.
Nastavak utakmice protekao je u pokušaju stizanja rezultata gostiju i uspjeli su se približiti na samo na 2 pogotka razlike (29:31). Nažalost više nije išlo te su iskusni gosti sačuvali svoju prednost i posljednje bodove ove sezone odnijeli put Petrijevaca.

Najefikasniji u redovima LiPe bio je David Antonić s 8 postignutih pogodaka. Po 7 su dodali Tito Krucki i Petar Sommer. 6 pogodaka su djelo Antuna Gambergera te 5 Matije Šimića. 2 pogotka je još dodao Ivan Macura. Još su nastupali Karlo Frajfogel, Kristijan Paragi, Dino Josipović, Daniel Hlapović te vratari Dario Papušek i Mislav Vujatović.

Seniori RK LiPa ovu sezonu u 3.HRL Istok najvjerojatnije će završiti na petom mjestu s 28 osvojenih bodova uz 13 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i 11 poraza.