LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
1. ŽNL PSŽ

NK Lipik 1925 s uvjerljivih 4:1 pobijedio Požegu

26.05.2019. 14:52 | 555 pregleda | Sport

U sklopu 20. kola 1. ŽNL u subotu, 25. svibnja, u Požegi su snage odmjerile momčadi našeg lokalnog nogometnog kluba Lipik 1925 i nogometnog kluba Požega u kojem je potonja ekipa izgubila od nadmoćnije lipičke momčadi rezultatom 4:1.

Piše:
Matija Kulhavi

Bila je ovo šesta pobjeda u nizu koju su postigli Lipičani i trenutno se nalaze na 4. mjestu prvenstvene tablice. Na samom početku utakmice, Lipik je krenuo odlučno i već u prvih 30 minuta ostvario 3 pogotka koje su postigli Jirasek, Jozipović i Galko. Tijekom drugog poluvremena zgoditak za Požegu postigao je njezin izvanredan strijelac Krunoslav Kahanek, ali Lipičani su svoju prednost očuvali do samog kraja utakmice potvrdivši ju još jednim zgoditkom koji je postigao Valentino Jirasek u 79. minuti i time odlučio konačni rezultat susreta.

"Čestitam svim igračima i stručnom stožeru na čelu s Vjeranom Simunićem na šestoj pobjedi u nizu i ukupno sedmoj pobjedi od osam odigranih kola u prethodnoj polusezoni. S obzirom na nedostatak nekoliko ključnih igrača, dečki su na terenu ostavili dušu, ispoštovali sve taktičke zamisli trenera i približili se zajedničkom cilju,a to je ulazak u viši rang. Ovaj rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada svih u našem klubu.", izjavio je sportski direktor NK Lipik 1925 Mateo Pierobon.

"Turbulentni tjedan smo zaključili s još jednim fantastičnim rezultatom koji je došao kao nagrada čitavog slijeda događaja u proteklih mjesec dana. Velika je euforija i zanesenost krajnjim rezultatom koji priželjkujemo klubu i drago mi je što sam dio toga. Dečki su jučer pokazali neviđenu kvalitetu i uopće se nije primijetio nedostatak standardnih igrača protiv favorita Požege koju smo sad skinuli s trona. Sve ovo što se izdogađalo u posljednje vrijeme navijestilo je ljepše trenutke glede predstojećih utakmica u kojima se nadamo postići što bolje rezultate kako bi se popeli na što veće moguće mjesto prvenstvene tablice i time sudjelovali u višem rangu sljedeće godine.", kazao je trener NK Lipik 1925 Vjeran Simunić, podsjetivši na ovotjednu pobjedu lipičkih juniora nad juniorima pakračkog Hajduka što je rezultat zajedničkog rada svih u klubu.