Delfin
Delfin
Bazeni Lipik
Prvi Koprivnički polumaraton

Lipičanin Vedran Kelemen osvojio srebro u Koprivnici

20.05.2019. 13:26 | 1082 pregleda | Sport

U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice u Koprivnici je 18. svibnja održan 1. Koprivnički polumaraton. Staza polumaratona bila je duga 21 kilometar, a ujedno se trčala i utrka građana na pet kilometara. S obzirom na to da su sudjelovali natjecatelji iz inozemstva, utrka je imala i međunarodni karakter.

Piše:
Matija Kulhavi

U utrci građana na pet kilometara sudjelovao je i Lipičanin Vedran Kelemen koji je bio drugi s vremenom 18:50. „Bio je to 1. Koprivnički polumaraton, u sklopu kojeg su se trčale utrka polumaratona i utrka na 5 km. Ja sam trčao utrku na 5 km. Ukupno je sudjelovalo 300 trkača i trkačica, a u mojoj utrci njih oko 150, od čega 80 trkača.“, izjavio je Vedran, kojem ovo nije prva medalja. Naime, Vedran je na četvrtom izdanju utrke Novska RUN koje se održalo u kolovozu prošle godine bio među najboljim trkačima u utrci na 8 kilometara gdje je također osvojio drugo mjesto.

Također, na nedavnoj utrci Mihaljevci - Požega (5,7 km), koja je isto tako bila međunarodnog karaktera, osvojio je peto mjesto. Prva dvojica su bili poluprofesionalci iz Bosne i Hercegovine, treći je bio Nizozemac, četvrti također iz BiH, a Vedran, kao peti, je zapravo bio prvi Hrvat.

Vedran Kelemen kao rekreativac trči malo duže od godinu dana, a s obzirom na dosadašnje uspjehe, vjerujemo da je pred njim još puno natjecanja i osvojenih medalja.