Lipik banner
Lipik banner
Radio Daruvar
SUDJELOVALO JE 400 DJECE

Mali sportaši Lipika i Pakraca uspješni na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića naše županije

11.05.2019. 23:11 | 616 pregleda | Sport

U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Požeškog športskog saveza i Sportske zajednice Grada Pakraca, a  pod pokroviteljstvom Grada Pakraca u subotu, 11. svibnja na pakračkom je Gradskom stadionu održan 18. Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije, manifestacija kojoj je cilj njegovanje vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova našeg društva učeći ih prijateljstvu, razumijevanju, različitosti i natjecanju u fair play ozračju.

Piše:
Matija Kulhavi

Na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića sudjelovalo je 9 vrtića iz Požeško-slavonske županije s 10 natjecateljskih ekipa. To su Dječji vrtić Maslačak Pakrac, ovog puta u ulozi domaćina, zatim Dječji vrtić Kockica Lipik, Dječji vrtić Radost Požega, Dječji vrtić Požega (Cvjetna livada Požega i Rudinska), Dječji vrtić Velika, Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića Požega, Dječji vrtić Šareni svijet Požega, Dječji vrtić Tratinčica Pleternica i Dječji vrtić Kutjevo. Ove godine nije sudjelovao samo Dječji vrtić Jakšić.

Na samom početku prigodne riječi dobrodošlice malenim olimpijcima, kojih je bilo oko četiri stotine, poželjela je ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Višnja Klobučar. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, i na "maloj" olimpijadi u Pakracu održao se svečani mimohod ekipa i dizanje olimpijske zastave koju su donijela djeca predstavnici svih natjecateljskih skupina, a zatim je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, nakon prisege malih sportaša, otvorila sportske igre.

Maleni su se sportaši i sportašice natjecali u nogometu (na 4 igrališta), trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj s mjesta i bacanju loptice u dalj.

Sportski uspjeh malih Lipičana i Pakračana

Natjecatelje je obilježio sportski duh i želja da budu najuspješniji, a pod budnim okom odgajatelja i sudaca natjecanje je uspješno privedeno kraju te su se u zaključnom dijelu manifestacije dodijelile medalje najuspješnijima po disciplinama te pehar za najuspješniju ekipu koji je pripao skupini Dječjeg vrtića Maslačak koja je tako obranila naslov pobjednika od prošle godine. U disciplini skok u dalj među djevojčicama prvo je mjesto osvojila Gita Gamauf iz Dječjeg vrtića Kockica (Poljana), dok su u istoj disciplini kod dječaka prva dva mjesta zauzeli Karlo Žunčić i Luka Colosetti, obojica iz lipičkog dječjeg vrtića, a u disciplini trčanja na 50 metara među djevojčicama, drugo mjesto je postigla Lora Slako.

Prvo mjesto u malom nogometu kod dječaka ostvarili su mališani Dječjeg vrtića Maslačak iz Pakraca. U disciplini bacanje loptice u dalj među djevojčicama, Korina Maic, iz pakračkog vrtića, bila je drugoplasirana, dok je još jedan mali Pakračanin, Dino Sažić bio drugi u trčanju na 50 metar među dječacima.

FOTOGALERIJA