Upit2
Upit2
Medianno
S RUKOMETNIH TERENA

Rukometaši savladali Tenju

06.05.2019. 07:40 | 263 pregleda | Sport

Rukometaši LiPe su u 24. kolu 3.HRL Istok pred domaćim navijačima savladali rukometaše RK Tenja rezultatom 34:27 (17:14).

U utakmicu su bolje ušli gosti koji koriste mnogobrojne promašene prilike domaćih rukometaša te u prvih 15-ak minuta imaju rezultatsku prednost. Nakon toga, LiPa diže razinu igre koju gosti nisu mogli pratiti te prelazi u vodstvo koje u jednom trenutku iznosi16:11. Međutim, Tenja koristi par brzopletosti u napadu domaćih te smanjuje vodstvo naših rukometaša +3 (17:14).

Drugo poluvrijeme do izražaja dolazi duža klupa LiPe koja je malo po malo povećavala svoju prednost te je u jednom trenutku iznosila i velikih 11 pogodaka prednosti. Trener Pipal koristi tu priliku te na teren šalje i mlade snage te daje priliku svim igračima da upišu poneku minutu. Gosti su na kraju uspjeli smanjiti rezultat te je on istekom 60. minute glasio 34:27 za naše rukometaše.

Najefikasniji u redovima LiPe bio je Ivan Macura s 9 postignutih pogodaka. Pet pogodaka su djelo Antuna Gambergera, Pjere Dražula i Davida Antonića, dok ih je s 4 pratio Matija Šimić. Dva su pogotka postigli Petar Sommer i Zlatko Krucki, dok su se po jednom u strijelce upisali Karlo Frajfogel i Andrija Krucki. Još su nastupali Roko Major, Mihael Sreš, Matej Tepurić i Kristijan Paragi te vratari Dario Papušek i Mislav Vujatović.

LiPa se ovom pobjedom vratila na 5. mjesto prvenstvene ljestvice te sada imaju 28 bodova. Priliku za popravak bodovnog salda imat će već sljedeći vikend kada gostuju kod drugoplasirane ekipe RK Zrinski iz Bošnjaka.