Upit2
Lipik banner
Upit1
MOTOCROSS STAZA MATKOVAC

Neizvjestan početak, ali odličan završetak ovogodišnjeg "Bljeska" na Matkovcu

02.05.2019. 08:19 | 642 pregleda | Sport

Iako je ovogodišnje održavanje Prvenstva Hrvatske i Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu i quadcrossu „Bljesak“ na motocross stazi u Prekopakri jučer ujutro na 1. svibanj bilo pod znakom upitnika, sve se odlično odigralo i uspješno privelo kraju. Obilna kiša koja se proteklu noć spustila na Pakrac i okolicu dobro je, tj. predobro, natopila stazu koja je dan prije bila u idealnom stanju i spremna za dan odličnog motocrossa, što je dovelo do skoro pa nemogućih uvjeta za vožnju, brojnih padova i zapinjanja u gustom blatu. Požrtvovnošću i spremnošću organizatora Motokluba Pakrac-Lipik, te poboljšanjem vremenskih uvjeta i razvedravanjem, stvoreni su uvjeti i sa zakašnjenjem se ipak odvoze treninzi, kvalifikacije i sve planirane utrke. Program je kasnio nekoliko sati, ali viša sila je viša sila, a sreća je i hrabre pratila jer daljnjih oborina nije bilo, a kako je poslijepodne odmicalo staza je bila sve bolja i brža pa su i vještine vozača u potpunosti došle do izražaja. Posjećenost ovogodišnjeg izdanja „Bljeska“ je bila odlična jer ljubitelja ovog adrenalinskog sporta u Pakracu i okolici ne manjka što je dovelo do toga da se poslije 13 sati više nije imalo gdje parkirati na prilaznim putevima prema stazi.

Piše:
Tomislav Ević

Ovu sportsku manifestaciju pod pokroviteljstvom Grada Pakraca svečano je nešto prije 14 sati otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević te su nedugo zatim počele prve službene utrke.

U klasi MX50 (PH+) najbolji je bio Alex Novak, drugi je bio njegov klupski kolega iz MCK 97 Rok Gracer, treće mjesto osvojio je Jurica Prančić iz MK Bedekovčina, a Stefan Lenče iz MK Pakrac-Lipik završio je četvrti. Klasom MX65 (OHR) dominirali su gosti iz Slovenije Lukas Osek na prvom i Žan Oven na drugom mjestu, a Tin Troha iz MK GAJS TIM osvaja treće. U ovoj klasi Noa Polenus iz MK Pakrac Lipik osvojio je sedmo mjesto. U klasi MX 85 (OHR) Luka Kunić iz MK MX Šipek odnosi prvo mjesto ispred drugoplasirane Mie Ribić iz SMK Savski Marof dok je treći bio Slovenac Jaka Osek.

U kategoriji veterana MX VET A (PH) Borut Koščak i Luka Brajdić iz MCK 97 odnose prva dva mjesta,a slijedi ih Danko Braim iz MCK Jaska, dok je u drugoj veteranskoj kategoriji MX VET B (OHR) Slovenac Alojzije Fortuna osvojio prvo, Dragutin Marović iz MCK TRP Marović drugo, a Krešo Besednik iz MCK Jaska treće mjesto.

U okviru Quad prvenstva Hrvatske najbolji u obje vožnje na prvom mjestu završio je Ivan Brdarić iz MCK Jaska, dok su drugo i treće mjesto zauzeli timski kolege iz EK Malino - Oriovac Tomaž Jernejšek i Tomaž Lešnik.

U klasi B-250 Josip Tessari iz MK Pakrac-Lipik završio je deveti u konkurenciji 15 vozača, a najbolji u klasi bio je Klemen Popovič (MK MX Šipek), drugoplasirani je Vedran Šrajber (MK POŽEGA PROMET) i treći je Nino Prša (MCK TRP Marović).

Najatraktivnije i najuzbudljivije je ostalo za kraj, utrke kategorija MX2 (PH) i MX OPEN (OHR) u kojima su nastupili najvještiji motocrossisti uz obilje napetosti i zračnih bravura. U klasi MX2 pobjedu odnosi Nikola Hranić iz Bedekovčine, a slijede ga Hrvoje Karas iz MK KARAS TEAM-a i Filip Vragotuk iz MK MX Šipek. Tessari Matija i Luka Papak iz MK Pakrac-Lipik zauzeli su 7. i 8. mjesto u konkurenciji 11 vozača u ovoj klasi.

Jedini član MK Pakrac-Lipik koji je nastupio u klasi MX OPEN bio je Igor Ermakora koji je u konkurenciji 9 vozača završio posljednji. Ovu klasu izdominirao je Jan Pancar iz Slovenije najboljim plasmanom i maksimalnim brojem bodova u obje utrke. U stopu ga je pratio i drugo mjesto osvojio Luka Crnković iz MCK Zagreb, dok je treći bio vrlo dobar Matej Jaroš iz MK Požega promet.

FOTOGALERIJA