Lipik banner
Upit2
Upit1
MOTOCROSS STAZA MATKOVAC

Otvoreno prvenstvo Hrvatske ipak će se održati!

01.05.2019. 13:40 | 587 pregleda | Sport

Nema predaje!!! Motocross na Matkovcu će se održati. Po trenutnim informacijama, nakon dvije promjene satnice službeno otvorenje očekuje se u 13:50, dok će start prve utrke biti u 14 sati. Ako ne bude daljnjih problema s vremenskim (ne)prilikama, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada predviđeno je od 19:30 do 20 sati.

Piše:
Tomislav Ević

Višetjedne pripreme staze za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i ogroman trud i vrijeme koje su uložili članovi Moto kluba Pakrac-Lipik skoro je pao u vodu jer je obilna kiša koja je padala dan i noć prije utrke potpuno natopila stazu i stvorila vrlo teške uvjete na početku službenih treninga zakazanih za 9 ujutro. Nakon padanja vozača po stazi i zapinjanja u gustom i dubokom blatu, trening je odgođen i uloženi su golemi napori kako bi se staza osposobila za daljnje natjecanje i kako se ova tradicionalna utrka ne bi otkazala. Nadljudski napori članova Moto kluba Pakrac-Lipik i brojnih volontera koji su sudjelovali u pripremi ove popularne manifestacije ipak su urodili plodom, a i sunce je konačno izvirilo iza oblaka i dovoljno posušilo stazu da se odradi pokusna vožnja quadovima koji su dodatno pripremili brojne krivine...

Matkovac je već pun posjetitelja, a oni koji se još nisu odlučili sudjelovati u ovoj oktanskoj fešti, još stignete osjetiti uzbuđenje koje su mnogi danas došli iskusiti na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Motocrossu i Quadcrossu na Matkovcu, koji je danas centar Hrvatskog motosporta.

FOTOGOALERIJA