banner sezame okoliš
Lipik banner
Kolinje
NOGOMETNE VIJESTI

Lipik - Dinamo 4:2; Dobrovac na vrhu 2. ŽNL

14.04.2019. 23:08 | 866 pregleda | Sport

Lipički su nogometaši na svojem terenu u subotu, 13. travnja odigrali jednu od najvažnijih utakmica u borbi za međužupanijsku ligu Slavonski Brod - Požega i pri tome su pokazali iznimnu kvalitetu, a utakmicu završili u skladu s očekivanjima - pobjedom nad NK Dinamo iz Vidovaca/Dervišage rezultatom 4:2.

Piše:
Matija Kulhavi

Dvije su mlade i poletne ekipe, koje teže nadigravanju, po teškom i kišom natopljenom terenu odigrale dopadljiv nogomet s puno poteza i golova. Lipik je u tome bio uspješniji, usprkos prvotnom šoku nakon što je, prilikom samog otvaranja utakmice, već u petnaestoj minuti golom Matea Janjića, bio bačen u rezultatski minus. Vrlo brzo lipički su nogometaši konsolidirali svoje redove i u tri minute(20. i 23.) golovima novog pojačanja, Alviža i Jiraseka, prešli u vodstvo. Do kraja poluvremena Jirasek je postigao još jedan gol i poveo utakmicu u mirnije vode. Drugo poluvrijeme proteklo je u prividnom pritisku gostujuće ekipe, ali vratar Zanetti uspješno je zaustavio svaku prijetnju da se utakmica vrati u rezultatsku neizvjesnost. Utakmicu je konačno zatvorio svojim slalomom kroz 16 metara Galko koji je nakon driblinga golmana mirno pospremio loptu u mrežu za 4:1. Nakon toga je došlo do laganog opuštanja domaće ekipe što su kaznili gosti još jednim pogotkom, no tri boda nisu došla u pitanje. (FOTOGALERIJA)

Dobrovac na vrhu 2. ŽNL

U sklopu 11. kola 2. ŽNL Dobrovčani su u nedjelju, 14. travnja na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi lige - NK Slavena u Gradcu, postigli izvanrednu pobjedu s rezultatom 7:1 te su se tako našli na samom vrhu prvenstvene tablice. Golove su postigli: I. Kaurin (2x), B. Tutić (2x), I. Šulc, T. Mijić i Ž. Popović. U sljedećem će kolu (22. travnja) Dobrovčani ugostiti Croatiu iz Donje Obriježi, koja je pak ove nedjelje na svojem terenu pobijedila Parasan iz Golobrdaca s rezultatom 3:2 (golove su postigli Jozić, Savi i Bahnik).

U 3. ŽNL Dinamo iz Badljevine kao domaćin je poražen od nogometne momčadi BSK iz Biškupaca rezultatom 2:1, dok je Slavonija iz Prekopakre gostujući kod Lipe iz Stare Lipe poražena s 5:1.

U 19. kolu MŽNL Slavonije i Baranje, pakrački je Hajduk gostujući kod Darde poražen s 4:0.