Delfin
Delfin
Medianno
IZBORNA SKUPŠTINA NK POLJANA

Nakon dvije godine ponovo uspostavljen NK Poljana

09.04.2019. 15:04 | 1655 pregleda | Sport

Društveni dom u Poljani jučer je navečer bio poprište reanimacije zadnje dvije godine neaktivnog NK Poljana i nakon uspješnog oživljavanja može se konstatirati da NK Poljana ponovo živi! Inicijativa je to mjesnog odbora Poljana kojem je predsjednik Vlado Stakor koji je uz gradonačelnika Vinka Kasanu i ravnatelja OŠ Poljana Tibora Nagya vodio jučerašnju skupštinu.

Piše:
Tomislav Ević

Postojanje ovog malog nogometnog kluba osnovanog pred pedesetak godina, pretprošle godine došlo je pod znak upitnika, budući da nitko od članova prošlog izvršnog odbora nije želio preuzeti odgovornost i biti predsjednikom kluba kada je radi zdravstvenih razloga morao odstupiti tadašnji predsjednik Darko Nevrkla. Klub je bio predodređen za gašenje, što je stopirao gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je pred tridesetak okupljenih sudionika jučerašnje skupštine objasnio što ga je motiviralo za takav čin.

Rekao je da bi s obzirom na postojeću infrastrukturu (teren, građevinu sa svlačionicama i skladištem za opremu i mehanizaciju za održavanje terena), te interes koji postoji za nastavak rada kluba u formi škole nogometa za mlade (koji se temelji na anketi provedenoj na učenicima OŠ Poljana i njihovim roditeljima), bila velika šteta da se ugasi ovaj klub. Planirana škola nogometa bila bi po njegovom mišljenju vrlo dobra za Poljanu, za mlade koji ondje žive jer bi se mogli baviti sportom i psihofizički se u sportskom duhu razvijati u okviru škole nogometa, a kada se za to stvore uvjeti sudjelovati i u natjecanjima, najprije na turnirima, a poslije i u okviru lige. Također je istaknuo da Grad Lipik ima najbolju namjeru i da će definitivno logistički i financijski poduprijeti rad kluba, a da je na mještanima Poljane da se u interesu svoje djece međusobno dogovore, odvoje nešto vremena, podupru i zajedničkim snagama ostvare ovaj plan koji je na kraju krajeva za dobrobit njih samih i njihove djece.

Nakon rasprave okupljenih sudionika sinoćnje skupštine postignut je konsenzus da je klub u interesu svih stanovnika Poljane te je izglasano novo vodstvo kluba tj. njegov izvršni i nadzorni odbor te sud časti. Novi predsjednik kluba je Milovan Spasojević, dopredsjednici su Roman Gamauf i Zoran Stakor, dužnost tajnika obnašat će Krunoslav Opić, blagajnika Dino Kovač, a članovi izvršnog odbora još su Mario Balog i Igor Mašić.

Trenutni dopredsjednik Roman Gamauf obavijestio je prisutne da je sve za započinjanje škole nogometa spremno jer je stupio u kontakt s trenerom Koricom iz NK Moslavine koji je zainteresiran za treniranje mladih u Poljani jer među njima ima talentirane djece s kojom nema tko raditi. Budući da u trenutnom članstvu kluba ima pojedinaca s C licencom koji su voljni sudjelovati i dati svoj doprinos svi su uvjeti postignuti, a ove subote poslijepodne vodstvo kluba sastat će se s trenerom, djecom i roditeljima te utvrditi detalje daljnjeg razvoja poljanske škole nogometa.