Streetball 2019. vertikal.
Streetball 2019. vertikal.
Multipak 2019. (27.5. - 2.6.)
Lipik idealno mjesto za sportske pripreme

Bryan Victor i Aziz na pripremama u Lipiku

01.03.2019. 19:49 | 1038 pregleda | Sport

Pripremama lipičkih nogometaša priključila su se dva mlada nogometaša iz Francuske koji se nakon ozljeda pripremaju za nove izazove u nogometnoj karijeri. Radi se o dvojici nogometaša, Bryanu Victoru Derwichu i Azizu Belcaídu koji su u Francuskoj prošli akademiju nogometnog kluba Nica koji nastupa u prvoj francuskoj ligi. U Lipiku će ostati neko vrijeme, oporavljati svoje mišiće u ljekovitoj lipičkoj vodi, imati individualne nogometne treninge, ali i treninge s nogometašima NK Lipika. 

Piše:
Matija Kulhavi

“Drago nam je da su dečki izabrali dolazak u Lipik jer Lipik je idealno mjesto za ono što im u ovom trenutku treba. Dečki su došli posredstvom našeg novog sportskog direktora Matea Pierobona i njegovom zaslugom ostat će neko vrijeme u Lipiku. Klub nema nikakvih financijskih obaveza prema njima, oni imaju ljude i sponzore koji brinu o njima. Mi smo se obvezali osigurati im bazen u Toplicama, individualne treninge s našim licenciranim trenerima, fizioterapeuta i treninge s našom prvom momčadi, a oni će zauzvrat na treninzima i prijateljskim utakmicama prenijeti svoje iskustvo našim mladim igračima. Vjerujem da će u budućnosti biti puno ovakvih slučajeva gdje nogometaši, ali i cijele nogometne momčadi, biraju Lipik kao mjesto svojih nogometnih priprema. ”, rekao je o njihovom dolasku u Lipik predsjednik kluba NK Lipik 1925 Dejan Iličić.

Bryan Victor Derwich inače ima hrvatsko državljanstvo jer mu je majka iz Hrvatske, jako dobro govori hrvatski jezik, visok je 185 cm, a publika u Hrvatskoj ga je upoznala prošle godine kada je igrao za zagrebačkog trećeligaša NK Špansko. U seniorskom nogometu  igrao je još u Francuskoj u klubu Rapid Om. de Menton i kratko u talijanskoj Serija C ligi u klubu Monopoli. Prije toga nastupao je za mlađe kategorije francuskog prvoligaša Nice te za njihovu B seniorsku momčad. Bryan može pokriti više pozicija u ekipi, a najviše voli igrati u sredini veznoga reda. 

Drugi igrač koji stiže na oporavak i pripreme u Lipik iz Francuske je Aziz Belcaíd. Ovaj hitronogi napadač visok je 170 cm, zadnji klub mu je bio Trinite Sports Football Club koji se natječe u ligi regije Cote d'Azur u Francuskoj. Belcaid je ljevak, uspješno je nastupao za Monacovu treću momčad, a kao i Bryan Victor, prošao je sve mlađe kategorije prvoligaša Nice. 

Bryana i Aziza možete pogledati već na sljedećoj prijateljskoj utakmici koja se igra 2. ožujka 2019. na stadionu u Lipiku u 15:00 sati. Trener lipičke prve momčadi Ognjen Kafka dat će im u jednom dijelu utakmice priliku da ih upozna lipička publika.