Lipik banner
banner sezame okoliš
Medianno
STRELIČARSKI KLUB "KUNA" PAKRAC

Skupština SK "Kuna" Pakrac, ove godine slave 10. rođendan

19.01.2019. 11:13 | 995 pregleda | Sport

Streličarski klub „Kuna“ Pakrac, koji ove godine ulazi u 10 godinu svog postojanja, održao je jučer u večernjim satima izvještajnu skupštinu u prostorijama kluba, na lokaciji nekadašnje kuglane na pilanskom putu.

Piše:
Tomislav Ević

Predsjednik kluba Zoran Petrović otvorio je skupštinu pozdravima okupljenom članstvu i gostima skupštine gradonačelnici Pakraca Anamariji Blažević i tajniku sportske zajednice Grada Pakraca Denisu Reloti. Uslijedila je prezentacija izvješća o radu kluba u protekloj godini, u kojem su sažeti brojni zapaženi rezultati postignuti prilikom sudjelovanja kluba na 25 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu koja su dovela do osvajanja brojnih odličja tj. 42 zlatne medalje, 31 srebrne te 25 brončanih, a članovi kluba su tijekom natjecateljske sezone , ekipno i pojedinačno postavili 13 novih državnih rekorda. Postignut je i odličan kontinuitet u treninzima koji su se redovito tri puta tjedno održavali tijekom cijele godine. Predsjednik kluba istaknuo je i organizaciju streličarskog natjecanja povodom obilježavanja VRA „Bljesak“ na Omanovcu koje je zahvaljujući izuzetnom angažmanu članova kluba organizirano na najvišem nivou uz pohvale svih sudionika, kao i aktivno sudjelovanje član ova kluba u organizaciji 10. Slavonskog banovca, prilikom čega su po prvi put nastupili u povijesnim odorama. Angažman „Kuna“ prepoznat je i nagrađen na izboru za najbolje sportaše Grada Pakraca kada su priznanja dodijeljena Zvjezdani Drašner kao najboljoj sportašici te Patriku Amiću kao najboljem mladom sportašu Pakraca u 2018. 


Što se financija tiče one su još uvijek jedan od najvećih problema u radu kluba jer ovaj sport iziskuje brojna nemala ulaganja prvenstveno u opremu kao i u odlazak na brojna natjecanja koja su mahom dosta daleko od Pakraca. Dok članovi sami financiraju svoje lukove, glavnina sredstava utrošila se na opremu za održavanje treninga i natjecanja tj. strijela, meta, lica meta, kao i 3D meta, a u suradnji sa SZGP kandidiran je projekt kojim su ostvarena sredstva za nabavku 2 kompleta olimpijskih lukova za mlađe dobne kategorije. Većina financija za rad kluba dolazi od Grada Pakraca preko njegove Sportske zajednice, a da će ih i dalje financijski i na mnoge druge načine podupirati potvrdio je i tajnik SZGP-a Denis Relota naglasivši da su oni samo sufinancijeri, te da će ostatak potrebnih sredstava za nesmetan rad kluba morati namaknuti na druge načine, članarinama i donacijama te ih pohvalio na dosadašnjim odličnim rezultatima te poželio sve najbolje u budućnosti.


Predsjednik kluba je kao njegovu veliku prednost nad drugima koji treniraju po dvoranama istaknuo i klupske prostorije, kojima je vlasnik Grad Pakrac, i koje im omogućavaju kontinuitet u treniranju svih dobnih skupina članstva iako bi bilo potrebno uložiti dodatna sredstva u njihovu prilagodbu kako bi se poboljšali uvjeti za treniranje. Gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je da se na tome radi te da će Grad i na taj način, uz pružanje financijske podrške, pomagati klubu u daljnjem radu i postizanju izvrsnih rezultata. Pohvalila ih je na izvrsnim postignućima protekle godine, pogotovo jer su sva njihova postignuća rezultat puno truda, ljubavi i prvenstveno volonterskog rada.


Skupština je završena planom aktivnosti u 2019. godini u kojoj će „Kune“ nastojati ponoviti i poboljšati prošlogodišnje rezultate, a ukoliko im se ostvari predviđeni budžet od 60.000 kn možda ostvare i međunarodne nastupe u Europi i Kanadi. Većina članova kluba već sada je ostvarila uvjete za nastup na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske.


Ove godine klub će obilježiti i 10. godina postojanja što se planira proslaviti radno, organizacijom turnira na Omanovcu.