Streetball 2019. vertikal.
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
GRADSKA KUGLANA PAKRAC

Ekipa „Pakrac“ pobjednik 1. novogodišnjeg kuglačkog turnira „Narodnim načinom“

08.01.2019. 10:28 | 1038 pregleda | Sport

U Gradskoj kuglani Pakrac u Novu Godinu ušli su na najbolji mogući način, uz zvuke rušenja kegli i odličnu atmosferu na prvom Novogodišnjem kuglačkom turniru „Narodnim načinom“.

Piše:
Tomislav Ević

 

Prvo izdanje ovog kuglačkog turnira koji se u organizaciji Sportske zajednice Grada Pakraca odvijao 3. i 4. siječnja u Gradskoj kuglani Pakrac pokazao je da je kuglanje u našem kraju itekako popularno jer se prijavilo čak 20 ekipa s preko 70 natjecateljica i natjecatelja. Sudjelovati na turniru mogli su registrirani i neregistrirani kuglači i kuglačice u timovima od 3 igrača + 1 zamjena za simboličnu kotizaciju od svega 20 kuna po igraču.

Kuglati „Narodnim načinom“ značilo je da svaki član ekipe ima 5 hitaca, 15 hitaca ukupno po stazi, 60 hitaca sveukupno, a da naravno pobjeđuje ekipa s najvećim ukupnim brojem srušenih čunjeva. Iza živopisnih imena ekipa poput „Totalni amateri“, „Brico šišaj“, „Debele žene“, „KAN UREA NPK“ i mnogih drugih krili su se i potpuni amateri ali i najbolji kuglači Pakraca i okolice, tako da demonstracije kuglačke vještine i dobre atmosfere nije nedostajalo.

Nakon dva dana turnira najboljima se pokazala ekipa „Pakrac„ koja je odnijela pobjedu s ukupnim rezultatom od 331 srušenog čunja, drugo mjesto osvojila je ekipa „Slavonski Banovac“ s 324 srušena čunja, dok je treće mjesto pripalo timu „KAN UREA NPK“ koji su srušili 320 čunjeva.

Pobjednicima je uz prigodne sportske nagrade pripala i čast i slava osvajanja prvog izdanja ovog turnira koji će, nadamo se, doživjeti još mnoge nove godine, a sudionici turnira koji su u 2019. krenuli uz sportsko nadmetanje i druženje zajednički su proslavili ovu jedinstvenu priliku uz roštilj upriličen po njegovom završetku.