LIPIK test
LIPIK test
SDSS1
16. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR U LIPIKU

Finalne utakmice Božićnog malonogometnog turnira!

29.12.2018. 12:37 | 2915 pregleda | Sport

Brza i atraktivna igra i mnogo pogodaka obilježili su ovogodišnji Božićni malonogometni turnir u Lipiku, a majstorije vrsnih nogometaša s užitkom i navijanjem pratilo je brojno gledateljstvo koje je ispunjavalo tribine.

Piše:
Tomislav Ević

Nakon uzbudljivih, raspucanih i pogocima bogatih četvrtfinalnih utakmica koje su se odigravale u četvrtak 27. prosinca, uzbuđenja nije nedostajalo ni jučer kada su ekipe veterana i seniora tražile put u finale.

Jučerašnji turnir otvorili su najmlađi sudionici turnira koji su se natjecali u kategoriji U8, a u konkurenciji 4 momčadi iz Kutine, Lipovljana i Daruvara najbolja je bila ekipa Daruvar 2.

U polufinalnim susretima veterana snage su odmjerile ekipe Pizzeria Palermo i Caffe Bar Sport, a s rezultatom 4:1 finale je izborila Ekipa Pizzerie Palermo. Drugo veteransko polufinale između Mak Kutina i Portes-a bilo je puno neizvjesnije, jer se nakon neodlučenog rezultata u regularnom vremenu o tome tko će u finale moralo odlučiti izvođenjem kaznenih udaraca. Ekipi Mak Kutina sreća je bila naklonjenija tako da će danas u finalu tražiti pobjedu protiv tima Pizzerie Palermo.

Naročito atraktivne bile su utakmice seniorske kategorije gdje se na sve načine nastojalo izvolijevati pobjedu i prolazak u finale, riskiralo se i vađenjem vratara i ubacivanjem šestog igrača. Prošlogodišnji osvajači turnira CB Numero/Kip Gradnja su nadigrali ekipu Samoposlužna autopraonica Pakrac/Šume Šugić/CB Elixir rezultatom 3:1, a u finalu će se susresti s mladom i sposobnom ekipom Elite Academy, koji su u vrlo uzbudljivoj i grčevitoj utakmici s minimalnom prednošću pobijedili lokalnu ekipu CB Tržnica/Mont Metal, konačni rezultat bio je 1:0.

Danas će finalni dan turnira otvoriti nogometaši kategorije U10 prvim četvrtfinalnim susretom koji počinje već u 14 sati, a razigravat će i ekipe u kategoriji U12. Veterani za treće mjesto igraju u 18:40, nakon čega će se igrati finalni susret kategorije U12. Seniori će bitku za treće mjesto početi u 20 sati, nakon čega u 21 sat slijedi finale Veterana te potom u 21:50 finale seniorske konkurencije.